Politika

KO SDP Tuzla: Denis Bećirović ima najveću podršku za člana Predsjedništva BiH

Socijaldemokratska partija (SDP) Tuzlanskog kantona obavjestila je danas javnost i svoje čalnstvo da je unutar SDP-a u toku proces kandidiranja za Opće izbore 2018. godine.

– Prema dosadašnjem broju pristiglih kandidata za člana Predsjedništva BiH na Tuzlanskom kantonu, ubjedljivo najveću podršku ima prof.dr. Denis Bećirović – saopćeno je iz KO SDP-a BiH Tuzla.

U skladu s tim, Predsjedništvo Kantonalne organizacije sinoć je na proširenoj sjednici zauzelo stav da bi najbolji kandidat za Predsjedništvo ispred SDP-a BiH bio Bećirović ali da će se demokratska procedura provesti do kraja, kako bi se na organima KO SDP BiH Tuzla donijela konačna odluka.

Konstatovano je da je unutar Kantonalne organizacije visok stepen organizaciono-akcijskog jedinstva i sinergije, sa spremnošću da se motiviraju sve demokratske snage unutar društva, kako bi se na predstojećem izborima promijenilo “morbidno, apatično i poludiktatorsko stanje koje pritišće Tuzlanski kanton i BiH”, navodi se u saopćenju iz KO SDP BiH Tuzla.

Na vrh