BiH

Ko je Ramo Isak, koji je po skandalima nadmašio i najveće majstore te vještine u BiH – VASPITAČ, OSUĐENIK, MULTIMILIONER

Četiri godine je bio pripadnik Armije RBiH, a po okončanju rata radio je kao policajac u Zenici

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, zahvaljujući svojim skandaloznim potezima i izjavama, trenutno je u žiži interesovanja javnosti.

Mora mu se odati priznanje zbog tog „uspjeha“ jer nastupa u veoma jakoj konkurenciji političara koji na sličan način dospijevaju u medije.

U javnosti se prodaje kao „opasan lik“, a da li ste znali da je počeo kao  – vaspitač djece?

Prema biografiji koju je objavio CIN, Ramo Isak je rođen 1973. godine u mjestu Varvara kod Prozora. Živi u Zenici sa suprugom Amelom. Imaju troje djece, od kojih su dvojica već na funkcijama. Rusmir je direktor KPZ Zenica, a Arnel poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Zvanje profesora predškolskog odgoja stekao je 2010. godine na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Potom je magistrirao i doktorirao na privatnom Univerzitetu u Travniku.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ramo Isak (@ramo.isak)


Četiri godine je bio pripadnik Armije RBiH, a po okončanju rata radio je kao policajac u Zenici − do 2003.

Njegova supruga 2005. suosniva Agenciju za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine „Condor“, a dvije godine kasnije kreće Isakova politička karijera kada postaje poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Federalnom parlamentu.

Ramo Isak je tada bio član Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS). Na istoj poziciji bio je i u mandatu od 2018. do 2022. godine, ali kao član Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA).

Između dva mandata u najvišem zakonodavnom entitetskom tijelu bio je dvije godine gradski odbornik u Zenici.

 

Godine 2023. osnovao je svoju stranku Snaga naroda i izabran je za federalnog ministra unutrašnjih poslova.

-Protiv njega su triput podizane optužnice zbog krivičnih djela. Dva puta je proglašen krivim: za nasilničko ponašanje i ugrožavanje bezbjednosti, dok je treću optužbu za nasilničko ponašanje protiv njega Opštinski sud u Zenici odbio zbog zastare – navodi CIN.

 

Imovina

Prijavljena imovina porodice Isak u imovinskom kartonu iz 2022. godine je procijenjena na oko 17 miliona KM. Naslijeđeno imanje sa kućama vrijedi 600.000 KM, a zemljište 30.000 KM.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ramo Isak (@ramo.isak)

Isak je prijavio da njegova supruga ima: kuću, stan, dva poslovna prostora i garaže, magacin i zemljište, ukupne vrijednosti 4,45 miliona KM, te dvije firme koje je procijenio na 10,5 miliona KM. Takođe, naveo je da njegovi sinovi imaju tri kuće i stan, vrijedne 1,38 miliona KM.

Lično vozilo mu je „rejndž rover“ vrijedan 50.000 KM. Ali to nije ništa spram „audija“ SQ8 od 150.000 koji vozi sin Rusmir, ili „audija“ RSQ3 od 120.000 KM koji je u vlasništvu drugog sina Arnela. Treći, Aldin vlasnik je „mercedesa“ CLA 45 AMG procijenjenog na 120.000 KM.

Ramo Isak je bio relativno nepoznat široj javnosti dok nije odlučio da uđe u verbalni rat sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Prijetio je hapšenjem Dodika, čak i na teritoriji RS.

“Dodik se uspio mirno razdružiti samo sa debitnim karticama“, “za Dodika sam politički gigant, treba ustati kada spominje moje ime”, „Dodik kod mene ima tretman samo i isključivo kao osoba koja može sjediti ili spavati u pritvorskoj jedinici“ – samo su neke od njegovih izjava.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ramo Isak (@ramo.isak)

U posljednje vrijeme, Isak šokira video spotovima, pjesmama o sebi, ali i ponašanjem na terenu, gdje ga prati gomila crnih automobila i tjelohranitelja, što podsjeća na mafijaške bosove, piše Srpskainfo.

Na vrh