BiH

Ko drukčije kaže kleveće i laže – Trojka i HDZ odbili raspravljati o smjeni Sanje Vlaisavljević, Nikšić Mešaliću dobacio da ‘ne s*re’

Nakon što je prekinuta vanredna sjednica zbog nepostojanja uslova za utvrđivanje dnevnog reda, Zastupnički dom Parlamenta FBiH otpočeo je redovnu.

Iz opozicije su predsjedavajuću Zastupničkog doma Mirjanu Marinković-Lepić (NS) upozoravali da sjednica nije sazvana u skladu s Poslovnikom, što je ona ignorisala.

Zastupnik DF-a Mahir Mešalić nastojao je obrazložiti kolegama zašto je tražio da danas raspravljaju o nekim pitanjima poput nadoknade štete područjima koja su bila poplavljena te u vezi sa smjenom federalne ministrice Sanje Vlaisavljević. No, to mu nije dozvoljavala predsjedavajuća Marinković-Lepić, koja ga je sve vrijeme prekidala.

Mešaliću je stranački kolega Marinković-Lepić – Damir Nikšić dobacio: “Ne s*ri i ti više”, na šta ju je Mešalić zamolio da ga upozori zbog njegovog ponašanja.

Marinković-Lepić odgovorila je Mešaliću da nije čula šta mu je Nikšić dobacio, ali je ipak na kraju upozorila sve kolege zastupnike da se ponašaju u skladu s Poslovnikom i Etičkim kodeksom.

U dnevni red današnje sjednice nije uvršten prijedlog smjene federalne ministrice Vlaisavljević, koji je Mešalić bezuspješno pokušavao obrazložiti. Naime, ovaj prijedlog DF-a nije dobio potrebnu većinu i odbijen je glasovima koalicije trojka – HDZ BiH.

 

(Foto: Facebook)

Na vrh