Tuzlanski kanton

KO Demokratske fronte TK očekuje ostavke SDA stranačkih funkcionera

Vlada Tuzlanskog kantona na sjednici održanoj 09. aprila tekuće godine imenovala je Dr Šekiba Umihanića na funkciju direktora UKC-a Tuzla, a koji je ujedno i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, poslanik u Skupštini TK i šef Kluba SDA u Skupštini TK.

 

Tačnije rečeno, SDA premijer i ministri u Vladi TK imenovali su svog kantonalnog predsjednika na funkciju direktora UKC-a Tuzla. Ministri iz DF-a u Vladi TK bili su protiv takvog imenovanja zbog postojanja kumulacije funkcija i svojevrsne stranačke privatizacije ove ustanove, te klasičnog sukoba interesa u ovom slučaju.

Također naglašavamo da je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla g-din Šefik Husić pomoćnik direktora UKC-a Tuzla za sestrinstvo.

 

Demokratska fronta od samog početka svog postojanja zalaže se, između ostalog, za profesionalizaciju sektora javnog zdravstva, gdje ovakvoj vrsti očigledne stranačke privatizacije javnih resursa od strane rukovodećih kadrova SDA nema mjesta.

 

KO DF TK očekuje podnošenje ostavki od strane Dr Šekiba Umihanića ili na funkcije poslanika u Skupštini TK i predsjednika Kantonalnog odbora SDA TK u što kraćem roku ili na funkciju VD direktora UKC-a Tuzla, kao i podnošenje ostavke navedenog g-dina Husića u istom smislu. Ukoliko to ne bude slučaj, KO DF TK preispitaće svoje dalje korake, smatrajući da takvoj SDA nije mjesto u vlasti, te da bi opozicija za takvu strukturu mogla imati ljekovite učinke.

 

Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona

Na vrh