Kult(ura)

Književni klub za djecu „Knjigolina i prijatelji“ obilježava deset godina postojanja i rada

Književni klub za djecu „Knjigolina i prijatelji“, koji vodi književnica Jagoda Iličić, u srijedu, 12.10.2022.godine slavi deset godina postojanja.

Tim povodom će u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović biti održana svečana Knjigosaurijada na kojoj će biri promovirana slikovnica pod nazivom Knjigosaur traži prijatelje, čije je objavljivanje podržao Grad Tuzla. Slikovnica sadrži materijal za književne radionice i fotografije aktivnosti koje je organizirao ovaj klub u proteklim godinama uključujući i nezaboravnu  „Noć uz Andersena“, koju su knjigoljupci obilježavali spavanjem u Biblioteci.

„Na svečanu Knjigosaurijadu su pozvani članovi kluba, djeca iz tuzlanskih škola, prijatelji kluba  i predstavnici medija. Na ovaj način ćemo proslaviti dječiju nedjelju  i mjesec knjige“, izjavila je književnica Jagoda Iličić, koja je osnivač i voditelj književnog kluba.

Svečanost obilježavanja desetogodišnjice postojanja književnog kluba „Knjigolina i prijatelji“ biće održano u Kući i ateljeu Ismet Mujezonović, u sastavu Centra za kulturu Tuzla, u srijedu, 12.10.2022.godine u 12:00 sati.

Prijatelj Knjigosaurijade je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelj Grad Tuzla.

Na vrh