Kult(ura)

Knjiga.ba: Zanimljivi novi naslovi u našoj ponudi

Ovaj put predstavljamo vam tri nova naslova iz naše ponude, tri nove knjige koje su djelo bosanskohercegovačkih autora.

Hadžem Hajdarević – Arabeske od vode (Rubaije)

Hadžem Hajdarević napisao je zbirku rubaija – Arabeske od vode. U njoj je deset ciklusa, svaki po četrdeset pjesama: Jezik, Ljubav, Adem i Hava, Grijesi, Vrt, Putovanja, Voda, Vjera, Život, Poezija. Pogovor pod naslovom Pohvala pjesničkoj tradiciji, pohvala vrtovima bosanskoga jezika napisala je Mubina Muftić. Dok čekamo da se Hajdarevićeva zbirka, ova vrtoglava pjesnička avantura sa starom a neumrlom formom perzijske četvorke, s njezinim bejtovima i njihovim kompliciranim rimama, vanjskim i unutarnjim, pojavi kao knjiga, valja reći da je i na prvo čitanje – događaj. Ovdje donosim rubaije iz ciklusa Život. (I. Lovrenović)

pocetni_seminar_o_ljubavi

Sidik Spahić – Početni seminar o ljubavi

Opća poruka ovog djela je u autorovom polazištu da je istinska ljubav prema Bogu (pa time i čitavi spektri ljubavi koje promovira vjera) napadnuta (a njezini blagodatni darovi osujećeni) kako od vjerskog formalizma, rigidnosti i neopravdane teološke strogoće, tako i od svjetovnih učenja: sekularizma, globalizma, ateizma, agnosticizma itd. Gdje su u svemu tome srce, duh, duša? Kao da za tim drevnim organima i posudama Ijubavi više niko ne brine…
(Enes Karić)

huzur_martina

Martina Mlinarević – Huzur

Huzur znači mir – unutarnji mir, mir sa samim sobom.
Knjiga Huzur donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.
Riječ je o knjizi koja ogoljuje i demistificira borbu protiv raka dojke s kojim se spisateljica bori već godinu dana a svoju borbu ne skriva od čitatelja – doživljaje, poteškoće i najintimnije trenutke dugog i tjeskobnog oporavka.
Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh