Kult(ura)

Knjiga.ba vam predstavlja nove, zanimljive naslove u svojoj ponudi

Najveća BH online knjižara na adresi Knjiga.ba sa novim naslovima u svojoj ponudi počela je „pripreme“ za sezonu godišnjih odmora. Preporučujemo …

 

Ante Tomić – Punoglavci

Punoglavci su duhovita, nostalgična i šarmantna priča s upečatljivim likovima čija je osobna i lokalna drama istovremno drama društva isfrustriranog ideološki i potrošački, dakle društva za koje nikako ne bismo mogli reći da je postalo našom davnom prošlošću.Tomićev roman je svakako nešto najduhovitije što sam pročitao u proteklih nekoliko godina.(Krešimir Dolenčić)

satantango

Laslo Krasnahorkai – Satantango

Satantango je roman čekanja, o bezimenoj mađarskoj varošici i njenim ubogim grotesknim žiteljima zarobljenim u zamku sopstvene neodlučnosti da napuste svoju ustajalu zabit i krenu u potragu za boljom budućnošću. Radnja, koja se odvija tokom tri kišna dana, kulminiraće u centralnoj sceni plesa s đavolom u lokalnoj krčmi, a cirkularna struktura romana samo pojačava utisak bezizlaznosti iz kruga u kom se pakleni ples odigrava.

Satantango, remek-djelo savremene evropske i mađarske književnosti, po kome je Bela Tar snimio kultni (skoro) osmosatni filmski klasik, predstavlja još jednu potvrdu stare teze da se đavo uvijek najbolje zabavlja.

sjecanje_sume

Damir Karakaš – Sjećanje šume

Novi roman jednog od vodećih pisaca hrvatske književne scene, u kome nas pisac vodi u magični svijet svog djetinjstva. Ovo je pravi uvod u već objavljenu trilogiju romana Blue moon, Kako sam ušao u Europu, i Sjajno mjesto za nesreću.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh