Kult(ura)

Knjiga.ba vam predlaže da praznike provedete uz knjigu

Bliže se novogodišnji praznici, a svi se slažu da je knjiga čovjeku najbolji prijatelj. Zato smo mi iz online knjižare Knjiga.ba izdvoji za vas par naslova za vaše super praznike …

 

 

Daglas Adams – Autostoperski vodič kroz galaksiju

Daleko u neistraženim zaleđima jedne zabačene oblasti zapadnog spiralnog kraka Galaksije nalazi se maleno, neugledno, žuto sunce.
Na orbiti oko njega, na rastojanju od približno devedeset sedam miliona milja, nalazi se beznačajna plavozelena planeta čiji su stanovnici, koji su nastali od majmuna, toliko primitivni da još smatraju digitalne ručne satove strašno zgodnom idejom.

kula_ludaka

Andžej Sapkovski – Kula ludaka – Prvi dio Husitske kule

Pred vama je prvi dio Husitske trilogije, čija je radnja smještena u Šleziju 1425. godine, u vrijeme husitskih ratova. Potku stoga čine stvarni historijski događaji s nekim historijskim ličnostima i stvarnim odredištima. Međutim, kao i u ostalim djelima, i ovde Sapkovski vešto umeće elemente fantastike, magične podvige i artefakte i neljudske karaktere. Kula ludaka zato ima sve što ljubitelji Sapkovskog cijene, pored već čuvenog majstorstva samog pripovijedanja.

stoner_plato

John Williams – Stoner

Kada je 1965. objavljen, Stoner Johna Williamsa prošao je gotovo posve nezapaženo. Danas, pola stoljeća pre­poruka poslije, remek-djelo američkog romanopisca voljom se oduševljenih čitatelja pretvorilo u svjetsku književnu senzaciju. No u čemu je tajna zavodljivosti priče o tihom profesoru engleske književnosti, o njegovu malom životu na malome sveučilištu u Missouriju? Je li u njegovu nesretnom braku ili u njegovoj iz­van­bračnoj ljubavi? U njegovu odnosu s kćeri, ili u njegovoj strasti prema književnosti, zbog koje će kao mladić napustiti roditeljsku farmu, opčinjen čarolijom jednog Shakespeareova soneta? Tajna je, jednostavno, u Sto­neru.

Za još više interesantnih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh