Kult(ura)

Knjiga.ba: Predstavljamo vam tri zanimljive knjige za ovo ljeto

Napokon su došli i sunčani dani i odmah počinjemo razmišljati o nekoj mirnoj uvalici uz more, plaža, tišina i omiljena knjiga …

Ovaj put smo odabrali da vam posebno predstavimo tri nova romana, tri divne spisateljice, knjige koje kao da su namijenjene za ove tople dane ljeta.

Zorana Jovanović Zorannah – Golden Sky

Lana sada ima dvadeset tri godine i život kakav bi poželjela svaka djevojka. Radi ono što voli, fotografiše, putuje i zarađuje – ona je najmlađi i najuspješniji travel bloger i fotograf na svijetu. Putovanja su njena najdublja strast i zato je njen kofer uvijek spreman.
Putujući, ona fotografiše poznate ličnosti, prelijepe pejzaže, magične zalaske sunca, istražuje druge zemlje i upoznaje njihovu kulturu, ali kako sama kaže – putovanja su, prije svega, najbolji način da čovjek upozna sebe, da proširi svoje horizonte i da trajno promjeni svoju ideju življenja.

igra_sudbine

Emina Smajić – Igra sudbine Luna Djo

Knjiga Igra sudbine Luna Djo je nastala kao vapaj za pravdom i dostojanstvenim životom čovjeka u svim okolnostima. Nastala je kao borba za opstanak i život na način na koji čovjek želi bez nametanja i stavljanja u kalup sistema u kojem društvo živi. Igra sudbine je realan prikaz jednog životnog puta od djevojčice do pretvaranja u ženu – sve faze i domene u kojima se žena nađe na tom putu kada upoznaje i pronalazi sebe u okolnostima u kojima se nađe. Igra sudbine je nastala kao potreba da se odgovori na nepravdu koja je učinjena jednom živom biću a koje je željelo samo da postoji i opstaje na svoj način u svijetu gdje sve ima cijenu. Borba između dobra i zla, bijeg od sebe, pad, ustajanje i na kraju ono što najviše boli više i od smrti a to je gubitak ljubavi, osobe koja izgradi tvoj svijet ljubavi nauči te da dišeš u njemu i onda ga uništi.

u_senci_masline

Lusinda Rajli – U senci masline

Autorka bestseler serijala Sedam sestara. Čudesna kuća. Nezaboravno ljeto.
Postoji izreka koja kaže da svako ko prvi put dođe u Pandoru mora da se zaljubi…

Prošlo je dvadeset četiri godine otkad je Helena provela magičan raspust na Kipru, gdje se prvi put zaljubila. Kad joj kum u nasljedstvo ostavi Pandoru, sad oronulu kuću, ona se vraća na Kipar, u mjesto koje je nekad voljela, da provede ljeto sa porodicom.

Pandora i krajolik oko nje idilični su kao i prije, i Heleni naviru brojna sjećanja. Ipak, neka od njih ona ne želi da podjeli sa mužem Vilijamom i sinom Aleksom, trinaestogodišnjakom suočenim sa promjenama koje donosi odrastanje dok očajnički želi da sazna istinu o svom pravom ocu…

Kad se Helena slučajno sretne sa svojom ljubavi iz mladih dana, pokrenuće se lanac događaja koje nije priželjkivala. Ali ona i Aleks su već otvorili Pandorina vrata i tajne počinju da se razotkrivaju…

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh