Kult(ura)

Knjiga.ba: Predstavljamo vam nove naslove iz naše ponude

Vrijeme je odmora i blagdana, vrijeme je kada se poklanja, a teško je zamisliti bolji poklon od knjige. Predstavljamo vam neke od naših novih naslova, koji će sigurni smo, obradovati svakoga ko ih dobije …

Nora Roberts – Ispod površine

Za Zejna i Darbi, prošlost krije mračne tajne. Sada, decenijama kasnije, oboje pokušavaju da izgrade novi život. Da li će ih istina najzad osloboditi?
Zejn Bigelou je odrastao u savršenoj porodičnoj kući u planinama Blu Ridž u Sjevernoj Karolini i svi misle da je njegov život idiličan. Iako je društveni ugled njegovih roditelja neprikosnoven – otac čuveni hirurg, majka elegantna, uzorna supruga – sve će se promijeniti jedne večeri kada gorka istina o njegovoj porodici ispliva na vidjelo.
Mnogo godina kasnije, uprkos bolnim uspomenama, Zejn je riješen da započne život iz početka i poveže se sa ljudima koji su mu nekada značili.

Vrativši se u svoj živopisni rodni grad, upoznaje talentovanu slikarku Darbi, koja bježi od duhova sopstvene prošlosti. Pred njima je važan izbor: da li će naučiti da se suoče sa svojim strahovima i izbore se za one koje vole?

kjubavni_trougao_sandra

Sandra Braun – Ljubavni trougao

Doktorka Reni Njuton pozvana je da ispuni dužnost i bude član porote. Kao pravi profesionalac, ona će zadržati isti nivo posvećenosti koji pokazuje u operacionoj sali. Zahvaljujući upravo toj predanosti i preciznosti, donijeće oslobađajuću presudu na suđenju ozloglašenom plaćenom ubici Rikiju Lozadi. Ali to je možda odluka zbog koje će gorko zažaliti.
Kada njen kolega završi brutalno ubijen, Reni će postati glavna osumnjičena.

Barem za ogorčenog detektiva Vika Tredgila, koji je riješio da uništi Lozadu isto koliko je Lozada riješio da posjeduje Reni. Ulozi su sve veći, a Reni i Vik moraju da stvore komplikovani pakt. Iako ne vjeruju jedno drugom, u jedno su sigurni: neće moći da predvide slijedeći potez lukavog ubice.

sapucem_ti_kao_sestra_sestri

Sara Sabri – Šapućem ti kao sestra sestri

Gospodaru,

Pomozi mi da svoje kćeri odgojim:
– Kao one koje de poštovati sebe bez ponžiavanja i nipodaštavanja drugog;
– Da budu oštroumne, snalažiljive i pronicljive – a ne lukave i sumnjičave;
– Da budu britke u govoru i razborite, a ne brbljive i jezikare;
– Da budu dostojanstvene i ponosnite, a ne poklopadice tuđeg neodgoja i gluposti i da se ne spuštaju na njihove stepene;
– Da budu mudre i prodorne, a ne aljkave i brzoplete;
– Da grade i ne prodaju svoj ugled ni za šta na svijetu, kamo li za dunjalueke sitne ašićare.
– I da paze, ali i da pregaze sve što im udari na odgoj, čast i obraze.
S.Sabri

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh