Kult(ura)

Knjiga.ba: Predstavljamo tri zanimljiva naslova za najmlađe

Iz bogate ponude knjiga za najmlađe u našoj knjižari, za ovaj put smo odabrali da vam posebno predstavimo tri naslova koji će svojim sadržajem sigurno pobuditi interesovanje i kod vaše djece.

 

Silvija ŠestoTomislav Zlatić – Japajapac

Kako je Marinko postao japajapac?
Ovo je priča o dječaku Marinku koji je postao japajapac. Da, dobro ste pročitali. Postao je japajapac i završio u Japajapačkoj šumi jer je previše koristio jednu riječ.
Svaki put kad bi je izgovorio, postajao je sve manji. Na kraju je bio toliko malen da se više nije mogao uklopiti u svijet oko sebe. Odbačen i sam, tužan i prestrašen, imao je sreće da je upoznao drugu djecu sličnu sebi.

Da bi pronašao izlaz i da bi počeo ponovno rasti, morao je ispuniti težak zadatak – uvidjeti i ispraviti pogreške iz prošlosti i ponašati se onako kako očekuje da se drugi ponašaju prema njemu. (za dob od 6-10 godina)

 

ne_marta_atles

Marta Altes – Ne! Psić

Ovaj razigrani psić zove se – Ne.
Njegova obitelj jako ga voli.

Jednostavno ga obožavaju i on je u to siguran, jer dok psić radi to što psići već rade, članovi njegove obitelji neprestano dozivaju njegovo ime – “Ne!”, “Nee!”, “Neee!”, “Neeee!”. Kroz cijelu priču pratimo njihove dogodovštine ispričane iz pseće perspektive. Tako saznajemo na koje sve načine Ne pomaže svojim ljudima i pokazuje im da ih voli. Unatoč toj obiteljskoj idili, na kraju priče dogodi se nešto što psiću zvanom Ne nikako nije jasno.

Napisana i ilustrirana od talentirane autorice Marte Altés, ova kratka, jednostavna i zabavna priča vrti se oko simpatičnog, dobroćudnog, neodoljivog i vrlo, vrlo spontanog psića i misterije oko njegovog imena Ne. (za dob od 3-7 godina)

 

gospodin_iz_gospodjica_po

Tamara VučkovićJelena Brezovec – Gospodin Iz i gospođica Po – Odgovornost

Ovo je priča o gospodinu Izboru i gospođici Posljedici. Zvat ćemo ih gospodin Iz i gospođica Po jer više vole da ih se tako zove. Iz i Po neobičan su par. Nitko ih nikada nije vidio, ali ih svi poznaju. Zanimljivo, zar ne?

Iz i Po nikada se ne odvajaju.

Čak i ptičice na grani znaju da gdje je gospodin Iz, tu se negdje mota i gospođica Po.

To je priča o odgovornosti, odnosno o razvoju samostalnosti, što je preduvjet za preuzimanje obveza izvršenja svakodnevnih zadaća. Iz i Po uče djecu da u svakome trenutku imamo izbor i da odluke koje donosimo imaju svoje posljedice. Te posljedice mogu biti neugodne ili dobre, a dio učenja odgovornosti iz iskustva podrazumijeva i prihvaćanje pogrešaka te spremnost na ponovne pokušaje. (za dob od 5-9 godina)

 

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh