Kult(ura)

Knjiga.ba: Predstavljamo priče koje bi i vama mogle biti zanimljive

U osnovi svake knjige je priča … osim ako u toj knjizi nisu skupljene priče … Danas vam predstavljamo upravo tri takva naslova iz naše bogate ponude.

Jorge Bucay – Klasične priče da se bolje spoznaš

Malo je autora koji poznaju terapeutsku moć priča i njihovu sposobnost da nas vode samospoznaji poput Jorgea Bucaya. Još od pamtivijeka u pričama se susrećemo s najdubljim mislima i osjećajima ljudskog roda, ali i s vrijednostima i spoznajama na kojima počiva društvo u kojem živimo. Tim dragocjenije su one koje nam se obraćaju iz davnine.

Od Odisejevih pustolovina, preko Ružnog pačića, Crvenkapice i Trnoružice, pa sve do Pinocchija i Male sirene, u Klasičnim pričama poznati argentinski psihoterapeut prepričat će nam petnaest svima znanih pripovijesti i pomoći nam da bolje razumijemo ono što i dan-danas pokreće naše djelovanje, baš kao i ono što nas koči na našem putu prema sretnijem životu.

Jezikom modernim i punim čarolije, na tragu nezaboravnog bestsellera Ispričat ću ti priču, Jorge Bucay podario nam je jedinstvena nova tumačenja klasičnih priča pretvarajući ovu knjigu u mjesto susreta najljepših bajki našega djetinjstva i mudrosti autora koji nas ne prestaje oduševljavati.

nekronomikon_horor

Hauard Lavkraft – Nekronomikon – Najbolje horor priče

Zbirka 20 najreprezentativnijih priča svjetskog majstora strave. Poznavalac Lavkraftovog djela, Dejan Ognjanović je odabrao priče, napisao uvod, pogovor i sav propratni materijal, preveo nekoliko priča i dodatno redigovao postojeće prijevode. Jedna od značajnih stvari su i kratki uvodi koji prate svaku priču i govore o njenom nastanku, izvorima, objašnjavaju njen značaj za Lavkraftov opus i kakav su uticaj kasnije imale, te da li su doživjele stripovske ili filmske adaptacije.

1001_noc_novo_vrijeme

Muamer Spahić – uredio – 1001 noć (Izbor)

Hiljadu i jedna noć u izboru i prijevodu sa arapskog izvornika od reisu l-uleme Fehima ef. Spahe (1877-1942)

Široke su kapije na koje slušatelji i čitatelji Hiljadu i jedne noći stupaju u prvu, pa potom drugu, treću… priču, zatim u prave okeane priča.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh