Kult(ura)

Knjiga.ba: Predlažemo vam da ovoga ljeta pročitate

Pošto su ovoga ljeta vremenske prilike iznimno varljive, predlažemo vam da se prije putovanja i odmora „naoružate“ novim naslovima iz naše knjižare koja se nalazi na adresi Knjiga.ba.

Preporučujemo …

Stephen King – Kraj bdenja

Spektakularno finale bestseler trilogije koja je započela knjigom Gospodin Mercedes.

Bil Hodžiz upravlja agencijom Ko nađe – njegovo, zajedno sa partnerkom Holi Gibni. Nakon što ga bivši partner pozove da mu pomogne, Bil je zaintrigiran tajanstvenim slovom Z ispisanim na mjestu zločina. Sličnih slučajeva je sve više, a Hodžiz je zapanjen otkrićem da dokazi ukazuju na Brejdija Hartsfilda, zloglasnog Mercedes Ubicu. To bi trebalo da bude nemoguće, zato što Brejdi trune u bolničkoj sobi, u naizgled nesvjesnom stanju. Ali Brejdi Hartsfild posjeduje nove smrtonosne moći. Planira da se osveti, i to ne samo Hodžizu i njegovim prijateljima već i čitavom gradu. Sat otkucava na sasvim neočekivan način…

BREJDI SE VRATIO…BAŠ KAO I HODŽIZ.

marioneta

Danijel Kol – Marioneta

Vaš život je u njegovim rukama. Ali ko vuče konce?

Prošlo je godinu i po dana, ali ožiljci ubistava Krpenog lutka i dalje su svježi. Pogotovo za detektivku Emili Bakster, koja je pozvana na sastanak sa specijalnim agentima iz FBI-ja i CIA. Tada su joj predočene fotografije sa najnovijim iskopiranim ubistvom: tijelo povijeno u poznatom položaju, ostavljeno da visi sa Bruklinskog mosta, riječ Mamac urezana duboko na grudima. Žrtva je bankar Vilijam Foks i jasno je da se ovaj slučaj razlikuje od drugih. Dok se pritisak medija pojačava, Baksterova odlazi u Njujork, na mjesto još jednog zločina. Na grudima žrtve urezana je riječ Lutka. Jedina nada istražitelja je da saznaju kome je namijenjen mamac i kako ubica bira lutke, ali najvažnije od svega jeste da otkriju ko povlači konce.

Šta ako postoji bog?
I šta ako postoji raj?
I šta ako postoji pakao?
I šta ako smo… samo ako… svi već tamo?

dobra_vila

Daniela Tully – Dobra vila

Dok je Maja bila djevojčica, baka Marta joj je bila sve: pripovedala joj je bajke i bila njen najbolji prijatelj. Onda, nedugo nakon Majinog šesnaestog rođendana, Marta je nestala bez traga i ostavila za sobom samo pitanja da popune prazninu. Dvadeset sedam godina kasnije, u potrazi za odgovorima, Maja napušta život u Njemačkoj i odlazi u Ameriku, gdje otkriva porodične tajne koje sežu daleko u prošlost. Ipak, kada i sama počne da ponire u vrtlog sopstvenih laži, moraće da odluči da li je istina vrednija od života i prilike da istinski voli.

Jedinstvena priča o ljubavi i praštanju koja nas poput bajke vraća u prošla vremena i povezuje kontinente i generacije.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh