Kult(ura)

Knjiga.ba: Kraj ljeta sa novim izdanjima

Najveća BH online knjižara na adresi Knjiga.ba za kraj leta predstavlja nova izdanja u svojoj ponudi …

Mujo Žilić – Priče sinu

Priče sinu prvijenac je Muje Žilića. U njoj se nalazi 18 kratkih toplih životnih priča, u kojima je opisano odrastanje u našoj mahali, prolazak kroz rat i neizbježan rastanak sa svojim najdražim.

hadzibeg_4

Kemal Čopra – Hadžibeg – Mladi pisac pod stare dane

Kad pripovjedaš ljudima i svi te slušaju, ko biva, pretvorili se u uho, a ti kontaš svi te razumiju. Kasnije ispade da te razumio jedan, jal nijedan onako kako si ti htio rijet, a ostali po svom, kako kome paše.

Ko god uzme ovu knjigu da pročita otvorenog srca i duše može svašta naći u njoj, i za njeg ima nade, a ko nalazi mahane i razloge da je ne čita, neka mu je Bog na pomoći, a i nama s njim.

fratri_u_zgodama

Tomislav Brković – Fratri u zgodama i nezgodama 4

Zanimanja za dosadašnja tri nadopunjena izdanja knjige Fratri u zgodama i nezgodama (2008., 2010., 2012.), kao i strip-knjigu Fratri bosanski u stripu – na svoj račun na svoj način (2015.), bili su poticaj fra Tomislavu Brkoviću da i dalje bilježi zgode iz života bosanskih franjevaca. Razdioba knjige ostala je ista kao i u tri dosadašnja izdanja, dakle dijeli se na četiri dijela. Prvi dio naslovljen U legendama donosi legende vezane za život bosanskih franjevaca koje imaju i stanovitu povijesnu osnovu. Drugi dio U kronikama sadrži kroničke zapise koje su, kako u objavljenim tako i u neobjavljenim kronikama, zabilježili pojedini franjevci. Treći, najveći dio naslovljen U razgovoru anegdotalno donosi zgode vezane za život pojedinih franjevaca. U većini slučajeva oni su stvarni akteri događaja. Četvrti dio U sjećanju donosi niz anegdota o franjevcima čiju autentičnost nije moguće dokazati, niti se ona sa sigurnošću može otkriti. U knjizi je dodano zasebno poglavlje naslovljeno Andrićeve fratarske priče, ulomci priča pisca koji je najveći dio svojega opusa vezao za bosanske franjevce i njihov život u Bosni i Hercegovini. Naposljetku dolazi Pogovor književnika Josipa Mlakića. Knjiga je obogaćena ilustracijama zagrebačkog umjetnika Davora Schunka.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

Na vrh