Kult(ura)

Knjiga.ba: I u godini novoj „Sve dok ne svane“ najtraženija knjiga

Sa početkom nove godine situacija na vrhu „top liste“ najtraženijh naslova u našoj online knjižari je nepromijenjena. I dalje je najtraženija knjiga Hazima Hadžića „Sve dok ne svane“…

  1. Sve dok ne svane
  2. Ja, Pink Panter
  3. PTSP Spomenar
  4. Sarajevski John Doe
  5. Moj potpis
  6. Biti i imati – Promjenom vibracije do financijske slobode
  7. Životinjska farma
  8. Vrelo ljepote – skraćeno izdanje
  9. Menschen A1.1 – Kursbuch mit DVD-ROM
  10. Bogati otac, siromašni otac

 

Preporučujemo

 

ptsp_spomenar

Dragan Bursać – PTSP Spomenar

Ovdje su ljudi zarobljeni u zahtjevu, zarobljeni na početku, zarobljeni u sjećanjima, u uspomenama, u prošlosti u vječito boljem juče.
Zarobljeni u pokušaju. U nedovršenosti. U ponavljanju.

Narod je zarobljenik neuspjeha i stagnacije. Utvrđivač promašaja.
Profesinalni promatrač tuđeg propadanja.
Zarobljeni početnici, to smo mi! Prerasli derani i vječiti ponavljači sedmog razreda, bez da se sjećamo i ono malo životne škole što je imamo. A, dalje ne možemo. Ne znamo. Život je jedan, a mi jadni i nijedni.

 

sarajevski_john_doe

Adis Ahmethodžić – Sarajevski John Doe

Zbirka poezije Sarajevski John Doe prva je objavljena knjiga Adisa Ahmethodžića, a sadrži sedamdesetak pjesama sa kojima se autor pojavljivao na lokalnim i regionalnim blogovima, portalima i internet stranicama. Njegova poezija već pri prvom susretu nodvojbeno govori da se radi o darovitom autoru a čitavu su zbirku preplavila autorova promišljanja samog sebe, svog vremena i svijeta koji ga okružuje, pa vam na kraju čitanja ostane uvijek isti jasan dojam da se sve ovo u zbirci zaista tako i desilo i kao takvo je u trenutku dešavanja i zapisano. U Adisovim se djelima toliko lako i prirodno pronaći i prepoznati, a njegovoj se poeziji gotovo nemoguće ponovo ne vratiti i u svakom novom susretu s njom vidjeti, osjetiti i oživjeti u sebi nešto drugačije i novo. O stilu, formi pjesama i načinu njihovog pisanja bi se moglo mnogo toga reći, ali u Adisovim djelima te značajke padaju u drugi plan i čitava pjesma dominira i predstavlja se naprasnim emocijama i tragom koji dugo nakon čitanja ostaje s vama. Ovu zbirku od srca preporučujem, koliko onima koji žive u Sarajevu, toliko i onima koji su ga napustili ili ga nikada nisu vidjeli. Sarajevo i njegove ljude valja upoznati a ova je zbirka sjajan vodič kroz labirint kojeg su mnogi nazivali duhom il dušom Sarajeva. (Miroslav Pilj)

 

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

 

 

Na vrh