Sport

Kickbox reprezentacija BiH na Svjetskom prvenstvu osvojila 4 medalje

Reprezentativci BiH u kickboxu odvojili 4 medalje. Tri u seniorskoj i jednu u konkurenciji veterana na Svjetskom prvenstvu koje se održava u portugalskom gradu Albufeira od 16. do 25.11.2023.

 

Jasmina Merdić se u polufinalnoj borbi pobjedom protiv Čehinje Mlejnikova Lucie plasirala u finale, gdje će se za titulu prvakinje Svijeta boriti protiv Srbijanke, Blagojević Lee.

 

  1. mjesto, Svjetski prvak u kategoriji veterana iznad 94 kg, izborio se Adnan Redžović, savladavši Njemca Hofer Mikea, Hrvata Ivić Ivicu i u finalnoj borbi Austrijanca Dvornikovich Davida.

  1. mjesta, bronzane medalje su osvojili:
    Alija Tucak
    , kategorija iznad 91 kg u K1, koji je u kvalifikacijama savladao Monteiro Lucas Henriqua iz Brazila, ali je zavustavljen od Ukrajinca Shcherbatiuk Romana;

Dino Ružnić, kategorija do 74 kg u Light Contactu, 3 pobjede u kvalifikacijama protiv Moura Johnatan Vieira iz Brazila, protiv Poljaka Durma Adriana, Slovenca Zajec Simona, ali je u četvrtoj polufinalnoj borbi izgubio od Austrijanca Kassarnig Valentina.

Bez medalja su ostali članovi reprezentacije koji su ostvarivali pobjede u kvalifikacijama, ali na žalost ovaj put nisu uspjeli izboriti plasman za medalju, a to su: Jana Đerić, Kasapovic Rijad, Vedad Ćutuk, Ramić Jasmin, Ugrinčić Albert, Vujanović Cvijetin, Selimović Mesud, Lugan Amar, Šehović Abdulkerim, Svaraka Faris, Okerić Tarik i Drobnjak Nikola.

 

Ostali članovi reprezentacije su:

selektor, Salko Zildžić; treneri, Elvedin Dubravac, Bećo Durdžić, Dimitrija Jovanović, Šemso Šabanović, Borislav Vujanović, Ermin Lugan, Adnan Redžović ujedno i trener; suci, Dragana Vitoković i Neđo Bratić.

Na vrh