Tuzla

Kapija Tuzla: SRAMOTNO Veličanje zločinaca na mjestu stradanja – Uhapšen počinilac

Uznemirujuće poruke na kojima se veličaju zločinci ostavljene na Memorijalnom centru Kapija

Nakon obilježavanja godišnjice zločina na tuzlanskoj Kapiji 25. maja 1995. godine, dva dana poslije, na prostorijama Memorijalnog centra Kapija i Udruženja zalijepljene su neprimjerene poruke.

Kako su potvrdili neki od roditelja ubijene djece, slučaj je prijavljen u MUP-u TK, sačinjen je uviđaj, a snimci kamera su otkrili počinioca.

Roditelji kažu da je policija djelovala, te da je privela osobu koja je od ranije poznata policiji po sličnim aktivnostima, te je zadržana u pritvoru.

Roditelje su ove poruke uznemirile, posebno zbog činjenice da za zločin na Kapiji u kojem je ubijena 71 mlada osoba, osuđeni Novak Đukić nikada nije odslužio kaznu.

OKP PU Tuzla je lišilo slobode D.P (47) iz Tuzle osumnjičenog za produženo krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Nakon kriminalisticke obrade je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tuzilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Danas ce biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Općinskom sudu Tuzla.

 

Tuzlainfo/boljatuzla.ba

 

Na vrh