Aktuelno

Kantonalno tužilaštvo: Određen pritvor za dvije osobe zbog KD navođenje na prostituciju

Općinski sud u Srebreniku prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senadu Todorović (53), nastanjenu na području Srebrenika i Adisu Dropić Đorđević (34) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na prostituciju.

 

Postoji osnovana sumnja da je Todorović u periodu od 2017. do kraja oktobra 2019. godine navodila i poticala veći broj ženskih osoba da gostima njenog ugostiteljskog objekta na području Srebrenika  pružaju seksualne usluge za novac, u sobama u objektu ili na nekim drugim lokacijama. Pri tome je dio novca uzimala za sebe a dio su zadržavale djevojke ili  je također od gostiju ovih objekata direktno dobijala određene novčane iznose ili poklone za ove usluge.

 

Adisa Dropić Đorđević je osumnjičena da je u periodu od juna do kraja oktobra 2019. godine  u Srebreniku i Tuzli vodila određene djevojke u ugostiteljski objekat kod Todorović, koja ih je navodila da pružaju seksualne usluge gostima, te je također i sama navodila određeni broj djevojaka da jednom muškarcu na različitim lokacijama pružaju seksualne usluge i od njega i djevojaka uzimala određene novčane iznose za ove usluge.

 

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Srebrenik izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Todorović, kao i na drugim lokacijama koje su koristile osumnjičene, nakon čega su lišene slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužilaštva.

 

 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

 

 

 

Odjel za odnose s javnošću

Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

Na vrh