Aktuelno

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Omera Đikanovića za paljevinu Murexa

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog protiv Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine  u prostorijama firme Murex Špionica počinio produženo krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom paljevina.

 

Đikanović se tereti da je pomenutog dana u večernjim satima, radeći kao  čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi,  otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko  14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od 1 milion KM a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona KM.

 

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018. godine, kada je lišen slobode.

 

Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora.

 

 

Odjel za odnose s javnošću

Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

Na vrh