Sport

Kalesija: Općinski načelnik upriličio prijem za reprezentativca BiH u karateu Farisa Sinanovića

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Damir Džafić upriličili su prijem za Farisa Sinanovića iz Miljanovaca člana Karate kluba „Tuzla” i člana reprezentacije BiH u karateu, koji ovih dana putuje na Evropsko prvenstvo koje se održava u Češkoj.

Kalesija zaista ima mnogo talentovane djece koja treniraju kako u našoj općini tako i u susjednim. Faris je i do sada osvajao Balkanska i Državna prvenstva, donosio zlatne medalje sa međunarodnih takmičenja i kao načelnik želim naravno da na Evropskom prvenstvu bude prvi i da zlatna medalja završi u našoj Kalesiji, kazao je načelnik Džafić.

Prema riječima načelnika Džafića, njegovim dolaskom na funkciju koju obnaša sredstva za sport su gotovo pa duplo povećana, a u budžetu je oformljena i posebna stavka za nadarene sportiste jer želja Općine Kalesija je da ta djeca imaju određena novčana sredstva kako bi mogla otići na takmičenja i kako bi mogli trenirati i ulagati u svoj razvoj.

Prilikom prijema Faris se zahvalio načelniku ističući da će nakon Evropskog prvenstva biti i predstavnik BiH na Svjetskom prvenstvu gdje očekuje da se popne na pobjedničko postolje.

Na prijemu općinski načelnik Sead Džafić je Farisu Sinanoviću uručio i Odluku o izdvajanju novčanih sredstava za odlazak u Češku uz obećanje da će biti izdvojena i novčana sredstva za Svjetsko prvenstvo.

Komentari
Na vrh