Od četvrtka (27.04.) stabilnije vrijeme. Preovladavat će malo do umjereno oblačno i sunčano. Smanjenje oblačnosti uvjetovat će i osjetni pad jutarnje temeperature zraka. Mraz je moguć na većim nadmorskim visinama. Dnevne temperature većinom oko dvadeset stepeni. Od subote novo naoblačenje i povećana vjerovatnoća za nove padavine. U nedjelju izgledi za kišu su veći u odnosu na subotu.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 5°C do 11°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 10°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Sredinom radne sedmice minimalne temperature od 1°C do 6°C, u Hercegovini do 9°C.

Početak prve sedmice mjeseca maja prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u stabilnijim vremenskim prilikama u odnosu na dane vikenda. Tokom dana postojat će uvjeti za kratke pljuskove praćene grmljavinom. Uvjeti za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme.

 

 

Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 6°C i11°C u Bosni do 14°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 14°C i 19°C u Bosni, u Hercegovini do 21°C, saopćio je Zavod.