Zdravlje

Kako pobijediti HEMOROIDE bolest modernog doba

Moderan i ubrzan način života donosi mnoge prednosti ali i probleme. Gotovo je postalo uobičajeno da zbog mnogo vremena provedenog za kompjutorom i nepravilne prehrane, koja se sastoji pretežno od hrane iz fast food-a veliki broj muškaraca i žena danas ima probleme sa hemoroidima.

 

 

I dok je to prije bila bolest koja se dobijala „po stare dane“ danas već u srednjim godinama svi već počinjemo da patimo od nje.

 

 

Hemoroida ima raznih i unutrašnjih i vanjskih i manje i više opasnih, ali jedno im je zajedničko … uopšte nisu bezazleni i ako zanemarujemo taj problem i ne tretiramo ga adekvatno možemo doživjeti opasne zdravstvene komplikacije.

 

 

Simptomi unutašnjih hemoroida su: stolica prekrivena svijetlom krvi, krv na WC-papiru ili na WC-školjki. Međutim, unutarnji hemoroidi mogu izbiti van iz anusa i tada mogu početi iritirati i biti bolni.

 

 

Simptomi vanjskih hemoroida uključuju bolno oticanje i bolnu izraslinu oko anusa, nastalu od zgrušane krvi. Cijelo područje je osjetljivo, bolno i svrbi.

 

 

Liječenje ili tretiranje hemoroida zavisi od stepena bolesti kod pacijenta. Prvi korak bi svakako bio konzumiranje veće količine tekućine (ne alkohola), prehrana bogate vlaknima, održavanjem redovite probave i (ponekad) mirovanjem. Navedeno predstavlja prvi korak u liječenju hemoroida, što uključuje smirivanje i uklanjanje upalne komponente.

 

 

Na tržištu u Bosni i Hercegovini u svim bolje snabdjevenim apotekama od skora se mogu nabaviti i proizvodi iz linije PALEX HA i to u obiliku tableta i kreme za vanjsku upotrebu, koji efikasno rješavaju vaše probleme sa hemoroidima.

 

 

 

Na vrh