BiH

Kako piše Vasković – Prije nego je otišao kod Lukašenka, Milorad Dodik uputio poruku Bakiru Izetbegoviću…

-Prije nego je otišao u Bjelorusiju, Milorad Dodik je, koliko mi je poznato, uputio poruku Bakiru Izetbegoviću, izolovanom šefu SDA, za sastanak. Poruku je prenijela Željka Cvijanović, koja se tajno sastala sa Fadilom Novalićem.

Novalić je poruku, preciznije ponudu, prenio izetbegoviću, ali još uvijek nije dobio odgovor na nju, tvrdi novinar Slobodan Vasković.

-Novalić će teško ponovo biti kurir, jer odlazi u zatvor na odsluženje kazne 06.03. ove godine. Četiri godine robije su pred njim.

Uzalud je posjećivao određene ljekare, nije uspio, bar ne do danas, dobiti nikakvo uvjerenje da je “lošeg zdravstvenog stanja” i da ne može da leži u “memli” ćeliji.

Nepoznato mi je da li mu je Željka Cvijanović dala paket da ponese sa sobom u Vojkoviće ili nešto za kantinu.

Interesantno je da bi Dodik trebalo da bude na ročištu u Sudu BiH isti dan kada Novalić bude odlazio na izdržavanje kazne – 06.03. Ne znam u koliko sati Novalić treba da se javi, da li postoji mogućnost da podrže jedan drugog?!

Što se tiče Dragana Čovića i njegovih ogavnih psina, sve učestalijih u posljednje vrijeme, mogu jedino konstatovati da je potpuno izgubio samokontrolu; A to mu je bila najjača politička karakteristika. Zbogom, Čoviću, rekao bih da je sve izvjesnije; Kao i zbogom Dodiku, piše Vasković.

Na vrh