Zabava

Kako je Jelena Karleuša zbog otkazanog koncerta popljuvala kao nacije i Crnogorce i Hrvate i Bošnjake i Albance

Ova voli za sebe reći da je Diva, i ima ljudi i u Bosni i  Hercegovini koji se njoj “dive”, ali u poslednje vrijeme sve češće Jelena Karleuša kao da je izgubila kompas i malo po malo počne sa uvredama na nečiji račun. Ovaj put su na tapeti bili svi građani Srbiji okolnih država jer prema njoj neće da priznaju (ili se stide da priznaju) da su ustvari Srbi. Poznata vam odnekud ova retorika, a vi onda opet odvrnite do daske i uživajte uz “slatku malu”.

Cijelu priču prenosimo sa portala nova.rs, a sve je počelo otkazivanjem njenog koncerta u Crnoj Gori…

 

Nakon što je tokom proteklog dana vodila “rat” sa hotelom u Crnoj Gori i na Instagramu pisala o “neprijateljstvu” između Srba i Crnogoraca, pjevačica Jelena Karleuša sada poziva građane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori.

„Dragi moji studenti zdravstvenih fakulteta, Medicinijada 2024. je planirana u Crnoj Gori u Budvi, kao i moj koncert na istoj. Organizator me je obavijestio da ste zbog mene kupili više od 4.000 karata do ovog momenta i ja sam beskrajno zahvalna i ponosna što me volite i želite da uživate uz moju muziku“, započela je pevačica.

„Kako se zbog uznemirujuće i opasne situacije za građane Srbije koji su na udaru tamošnjih ekstremista, Medicinijada ne bi pretvorila u  politički i medijski obračun sa jednom političkom strujom iz CG, a najviše zbog vaše bezbjednosti, odlučila sam da kao izvođač ne učestvujem u ovogodišnjem zabavnom programu“, dodala je ona.

Foto: Printscreen

„U dogovoru s dekanima i organizatorima, vidimo se u nekom drugom gradu. Budva i Crna Gora trenutno nisu bezbjedno mjesto za srpske studente i građane Srbije. Još jednom hvala što ste kupili karte i nadam se da vas ovo pomjeranje neće razočarati. Apelujem na vlast u Crnoj Gori da garantuje bezbjednost građanima Srbije u toj zemlji jer ekstremizam, mržnja i primitivizam vode u propast. Takođe, savjetujem građanima Srbije da se zbog atmosfere mržnje suzdrže od putovanja u Crnu Goru ovog ljeta“, zaključila je Karleuša.

Podsjetimo, pjevačica Jelena Karleuša objavila je prije dvije večeri Instagram story koji je privukao dosta pažnje i uzrokovao otkazivanje nastupa u Crnoj Gori. Tom prilikom uspjela je da uvrijedi sve koje je pomenula u postu: Albance, Crnogorce, Hrvate, Bošnjake, a onda je uputila i „izvinjenje“.

„IZVINJENJE!!! Povodom mojih, kako kažu ‘teških i uvredljivih’ riječi koje su okarakterisane kao govor mržnje prema Crnogorcima, ja se duboko izvinjavam. Izvinjavam se svakome koga je duboko uvrijedilo to što sam Crnogorce nazvala braćom. Poslije svih prijetnji juče, shvatila sam da vas je to pogodilo i da sam pogriješila. Evo ako mogu da ispravim – NISMO BRAĆA“, napisala je ona, pa dodala:

„Povodom moje izjave da Crna Gora glasa protiv Srbije, DUBOKO SE IZVINJAVAM. Ne glasa. Povodom mojih riječi da je Njegoš bio Srbin jer sam to pročitala kao njegovu izjavu u „Gorskom vijencu“ – takođe se duboko izvinjavam. Nisam dobro vidjela.“

Dan ranije, Karleušina opširna objava na Instagramu rezultirala je otkazivanjem njenog nastupa u Crnoj Gori.

„I nije dovoljna sramna nepravda koju nam svi oni mali čine tako što kao gomila iskreženih majmuna likuju kao sad se rani lav, kad nam se protivpravno otimo ogromno parče teritorije i time se krše svi zakoni UN nego se utrkuju ko će više da naudi. Jer vide da mogu da podignu svoj ku**ić…“

„I niko, ponavljam niko nema pravo da se poziva licemereno na devedesete jer niti te politike ima, niti tih mozgova… Jer kad bi Srbija krenula da se poziva na nepravde devedesetih, pedesetih, četrdesetih, tridesetih, dvadesetih, raznih Jasenovaca, Tita i komunista koji su nam se nakačili da grbaču i Albance i ostale narode i narodnosti koji nisu imali ni put ni voz, mogli bi svi zajedno da se proglasimo za genocidni Balkan koji treba sravniti sa zemljom. Nuklearka i bam! Jer svakom Crnogorcu je deda Srbin, svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije jer smeta ono ić i razumijevanje srpskog jezika a svakom Albancu sa Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila prema Grčkoj u Prvom svjetskom ratu, u bandi koja je palila vjekovne srpske manastire.“

„Mi smo zmijarnik, svi mi na Balkanu, zatrovani mržnjom i politikom protiv Srbije koja na*ebe kad ne reaguje a i kad reaguje samo zato što nikada nije zvanično prebrojala svoje žrtve i tražila pravdu za milione ubijenih, protjeranih, poturčenih i pokatoličenih, obespravljenih… Nikada nisam podržavala bilo kakav vid agresije, zločine po bilo kojoj osnovi. Prva uvijek osudim. Zato osuđujem i nepravdu prema mojoj zemlji“, zaključila je ona.

Karleuša se potom ponovo oglasila i saopštila da je nastup u Crnoj Gori otkazan.

 

nova.rs 

 

 

 

 

 

Na vrh