Sport

Juniorke i juniori AK Sloboda Tehnograd ekipni prvaci BiH

U tehničkoj organizaciji AK Sloboda – Tehnograd u nedjelju je na stadionu Tušanj održano ekipno atletsko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore.

Prvaci BiH su i u muškoj i u ženskoj konkurenciji takmičari Slobode Tehnograd osvojiviši najveći broj bodova, nakon održanih takmičenja u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama.

Juniorsku ekipu sačinjavali su Bakir Musić, Enes Džinić, Alija Džinić, Bakir Baković, Selver Pašić, Nikola Pavljašević, Amer Bećirović, Bakir Baković i Amar Grbić.

U ženskoj ekipi za Slobodu Tehnograd nastupili su Elma Hasanbašić, Ema Mešković, Ena Bećirović, Nudžejma Vrabac, Amna Musić i Ajša Babajić.

Viceprvaci BiH u muškoj konkurenciji su atletičari AK Zenica, dok su treće mjesto zauzeli atletičari AK Novi Grad.

Viceprvakinje BiH u konkurenciji juniorki su atletičatke AK Novi Grad Sarajevo.

Također atletičari AK Sloboda Tehnograd u subotu su nastupili na međunarodnom atletskom mitingu za mlađe kategorije u Zenici.

Medalje su osvojili Ajna Nezirovac, koja je bila prva u disciplini skok u dalj za cicibanke, a osvojila je i bronzanu medalju u disciplini 60m.

Majra Paočić osvojila je srebrne medalje u disciplinama 200m i 60m, Amna Musić bronzanu u disciplini 300m, Ema Zahirović bila je bronzana u disciplini skok u dalj, Zana Merdić u disciplini bacanje vortexa, Ahmed Hodžić osvojio je zlato u disciplini skok u dalj i bronzu u disciplini 800m.

Lejla Hodžić osvojila je srebrnu medalju u disciplini skok u dalj, dok je Mejrem Dubravić bila srebrna u disciplini skok u vis.

Već sljedećeg vikenda seniore Slobode Tehnograd očekuje ekipno seniorsko prvenstvo, te još nekoliko vrlo značajnih međunarodnih atletskih mitinga.

Na vrh