Sport

Juniorke BiH drugi dio priprema ove sedmice odradit će u Lukavcu

Još samo osam dana ostalo je do početka najznačajnijeg turnira za ženski bh. rukomet „IHF/EHF Woman's Trophy 2018“, koji će se u Tuzli održati od 29. maja do 3. juna tekuće godine.

 

Radi se o turniru za juniorke (igračice 2000. godište i mlađe), a osim naše reprezentacije na takmičenju će učešće uzeti još sedam evropskih nacionalnih selekcija: Azerbejdžan, Belgija, Estonija, Kipar, Luksemburg Moldavija i Velika Britanija.

 

Selektorica Kornelija Rajković Leko na uži spisak uvrstila je 18 igračica, koje će braniti boje naše selekcije na „IHF/EHF Woman's Trophy 2018“.

 

Ženska juniorska reprezentacija BiH drugi dio priprema za turnir odradit će od 24. do 27. maja u Lukavcu. Za to vrijeme planirano je odrađivanje nekoliko treninga, te odigravanje dvije pripremne utakmice protiv Jedinstva iz Tuzle i Brčkog.

 

Djevojke, selektorica i stručni štab reprezentacije BiH u Tuzlu dolaze u ponedjeljak, 28. maja. U dvorani Mejdan će odraditi još jedan trening, a u utorak 29. maja od 18.30 sati igraju prvi susret na turniru protiv selekcije Azerbejdžana.

Na vrh