Kult(ura)

JU BKC TK: Nova audicija za članstvo u vokalnom ansamblu

JU Bosanski kulturni centar TK u okviru svojih programskih aktivnosti i rada na  promociji bh. kulture i muzike u okviru obilježavanja 25 godina djelovanja i postojanja pokrenuo je rad vokalnog ansambla koji je počeo sa radom početkom septembra 2022. godine.

U okviru ovog značajnog jubileja JU BKC TK do sada je učestvovao u realizaciji programa obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH, gdje je ostvario zapažen nastup na svečanoj sjednici Skupštine TK zajedno sa instrumentalnim sastavom, članovima nekadašnje grupe Skver. Vokalni ansambl JU BKC TK također je nastupio na 14. Festivalu sevdalinke TK u decembru prošle godine.

U 2023. godini vokalni ansambl će zajedno sa instrumentalnim sastavom nastupiti u okviru obilježavanja značajnih datuma, državnih i vjerskih, te novogodišnjih koncerata, a 30. 05. 2023. godine planiran je prvi cjelovečernji koncert.

Vokalni ansambl JU BKC TK JU BKC TK organizuje audiciju za muške glasove i beatbox za prijem novih članova u Vokalni ansambl. Audicije će biti održane utorkom i četvrtkom od 18,00 sati u prostorijama JU BKC TK sve do kraja januara.

Na vrh