Kult(ura)

JU BKC TK: Javni poziv za formiranje Asocijacije kulturno – umjetničkih društava TK-a

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona pokreno je aktivnost s ciljem formiranja Asocijacije kulturno – umjetničkih društava koja djeluju na području Tuzlanskog kantona.

Cilj ove aktivnosti je namjera JU BKC TK da svojim resursima da doprinos u dodatnoj promociji i afirmaciji folklora i folklorne tradicije kao naše nematerijalne kulturne baštine, ali i inicijativa da se kroz zajedničko djelovanje BKC-a i kulturno-umjetničkih društava pokrenu zajedničke aktivnosti i programi koji će rezultirati unaprijeđenjem izvođačke folklorističke prakse i edukacije mlađih naraštaja u oblasti folklorne tradicije.

U vezi sa navedenim JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona upućuje Javni poziv zainteresovanim stranama za učešće u formiranju Asoscijacije kulturno – umjetničkih društava TK, te poziva predsjednike i umjetničke rukovodioce kulturno-umjetničkih društava sa područja Tuzlanskog kantona na sastanak koji će tim povodom biti održan u Plavoj sali JU BKC TK, 07. 11. 2022. godine (ponedjeljak) sa početkom u 11,00 sati.

Svi zainteresovani predstavnici kulturno – umjetničkih društava svoj dolazak na zakazani sastanak mogu prijaviti putem telefona 035/311 070 ili direktno u prostorijama JU BKC TK, gdje se mogu dobiti i dodatne informacije.

Na vrh