Zabava

Josip Matić uradio dvije pjesme za Aidu Husanović

Pjevačica Aida Husanović polako gradi karijeru. Kvalitetnim vokalom i pjesmama, ali i nastupima ona pronalazi put do publike i ljubitelja narodne muzike. Ona je jedna od najtraženijih pjevačica narodne muzike u Njemačkoj, a zasluge za to ima uspjeh njene posljednje pjesme “Balkanske zore”, koju potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo.

Aida u aprilu planira objaviti novu pjesmu „Moga srca kod“, koja je djelo Josipa Matića. On potpisuje brojne poznate pjesme narodne muzike, kao što su duet Halida Muslimovića i Aleksandra Dulića „Zašto druže piješ sam“, „Ja ću te vječno voljeti“ Mirze Šuta, “Vidimo se u Bosni” Husnije Mešaljića Huleta, „Skupe su moje suze“ Nerke Hodžić, „Nemoj nikad ti da plačeš“ Kadira Nukića… Videozapis za pjesmu „Moga srca kod“ uskoro će biti snimljen u Austriji.

– Snimila sam dvije nove pjesme koje je radio moj stari poznanik i prijatelj, odlični muzičar, pjevač, kantautor i producent Josip Matić. Prva je balada pod nazivom “Moga srca kod”. Josip Matić je dobro poznato ime na estradi na Balkanu. Sarađivao je i nastupao sa najvećim muzičkim imenima narodne muzike u regionu.

Poznajemo se više od 20 godina i ranije smo imali dobru saradnju. Sve je snimljeno u njegovom studiju Maticco Records u Ljubljani u Sloveniji. Josip ima svoju malu, ali odabranu ekipu najboljih muzičara iz Bosne, Srbije, Austrije… Imam potpuno povjerenje u njega, čvrsto vjerujem da balada “Moga srca kod” može biti hit – kaže Aida Husanović.

Na vrh