Sport

Još jedna pobjeda kadetkinja ŽFK Sloboda

11. kolo omladinske ženske Premijer lige BiH 2023/24

FK Sloboda Tuzla 3 : 2 ŽN/ FK “EMINA” MOSTAR

Kadetkinje FK Sloboda iz Tuzle su prošlog vikenda odmjerile snage s renomiranom ekipom Emina iz Mostara na stadionu „Studenac“ (Solina) kada su u do kraja neizvjesnoj utakmici ipak ostvarile tijesnu, ali značajnu pobjedu šestu po redu u jesenjem dijelu takmičenja zbog čega će zasluženo prezimiti na 4. mjestu s osvojenih 18 bodova sa 6 pobjeda i 5 izgubljenih utakmica uz negativan skor 38:59 (-21).

 

Strijelci za FK Sloboda su bili: Milena Tučić (2) i Samija Bečirović (1).

 


Utakmica je bila do kraja neizvjesna, ipak, uspjeli smo pobijediti rezultatom 3:2, ističe trener kadetkinja FK Sloboda Nijaz Selmanović, te dodaje:
„Prije svega, zahvalan sam gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri kada su pokazale da nisu došle s bijelom zastavicom, a, mojim curama hvala na zalaganju gdje im je očito bio imperativ pobjeda. Svaka je ispunila svoj zadatak kako smo se dogovorili, zbog čega i nije izostao pozitivan rezultat“.

 

Vrijedi naglasiti da dvije kadetkinje FK Sloboda Tuzla igraju za Reprezentaciju BiH, a to su: Hasanović Amina i Hadžjmehmedović Nina, a. kako smo se uvjerili, biti će još kandidatkinja ako se ovako nastavi stručno i kvalitetno raditi u što ni malo ne sumnjamo.

 

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh