Sport

Još jedan uspješan takmičarski vikend atletičara/ki AK “Sloboda Tehnograd”

Na 7. međunarodnom atletskom mitingu, koji je jučer održan u tehničkoj organizaciji AK “Novi Grad” Sarajevo, nastupili  su takmicari-ke AK “Sloboda Tehnograd” i postigli vrlo zapažene rezultate u vrlo jakoj konkurenciji.

Hajrudin Vejzović osvojio je drugo mjesto u trci na 100 m, sa vremenom 10,59, dok je Edhem Vikalo bio treći u istoj trci, sa vremenom 10,74.

Lične rekorde i dobre plasmane postigli su i Ema Mešković na 400m sa vremenom 1.01:32 s, Enes Džinić 51,72, te Bakir Musić 52,17, također u disciplini 400m.

Na mitingu su nastupili i takmičari Benjamin Mijatović (11,42) i Alija Džinić (11,50) u trci na 100m.

Istoga dana, naši atletičari-ke Adi Nurkanović, Rijad Hasanbašić i Edvin Lugonja I Elma Hasanbašić  nastupili su i na uličnoj trci, održanoj u Živinicama i ostvarili dobre  plasmane. Adi Nurkanović je u trci seniora osvojio 3 mjesto, dok je Elma Hasanbašić osvojila 4 mjesto u  kategoriji seniorki.

U subotu je AK “Sloboda Tehnograd” bio domaćin Ekipnog prvenstva BIH za mlađe juniore/ke, gdje su naše ekipe osvojile treće mjesto i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

U srijedu naše najbolje takmičare očekuje nastup na Medjunarodnom atletskom mitingu u Zenici na kome će nastupiti Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo, Benjamin Mijatović, Bakir Musić,  Alija Džinić i Enes Džinić, dok   narednog vikenda naše atletičare-ke   očekuje nastup na “Pojedinačnom prvenstvu BiH za dječake  i djevojčice, koje će se takodjer, održati u Zenici.

Komentari
Na vrh