BiH

Još jedan primjer okrutnosti prema životinjama u BiH – U G. Pascima svirepo ubijen pas

Iz udruženje “Sretna Šapa” dobili smo poruku slijedeće sadržine:

Danas u toku dana 14.02.2023 dobili smo dojavu da je u Gornjim Pascima svirepo ubijen pas. Trenutno u gostima imamo predstavnicu  dobrotvorne organizacije  Second Chance Golden Retriver Rescue iz Engleske gospođu Louise Pittmen s kojom smo se uputili na lokaciju da provjerimo dojavu.

Pronašli  smo tijelo psa na opisanoj lokaciji. Pas je izboden ili kako u dojavi navode sjekirom masakriran od strane čovjeka koji je dobro poznat policiji. Iz policiske uprave Živinice s kojom smo razgovarali telefonski su nam rekli da su i oni primili prijavu i da su bili na licu mjesta. Kao i da će postupiti po pravilima zakona o dobrobiti životinja.

 

Zbog svireposti samog čina mi iz Udruženja za zaštitu životinja Sretna Šapa cemo uraditi sve da osoba odgovorna za ovakvu svirepost odgovara za počinjeno djelo.  Nasa gošća je užasnuta ignorancijom lokalnog stanovništva koje je  dozvolilo da tijelo nesretnog psa leži na mjestu zločina cijeli dan. Da policija koja je bila tu nije lice privela i da se tako bezosjećano svi odnose prema cijelom ovom slučaju.

Na vrh