Politika

Još jedan kandidat za Gradonačelnika Tuzle – Derviš Čičko kandidat ispred Stranke za BiH

Nakon što su SDP i SDA istakli svoje kandidate za Gradonačelnika Tuzle, Zijada Lugavića i Zorana Blagojevića danas su to učinili i iz Stranke za BiH. Njihov kandidat je dobro poznato lice u političkom životu ovoga grada – Derviš Čičko. Na prijevremenim izborima za Gradonačelnika Tuzle 2022 g. učestvovao je kao nezavisni kandidat te osvojio je 406 glasova ili 1,74%. Na izborima prije četiri godine trebao je biti kandidat Naše stranke za Gradonačelnika Tuzle, ali pošto je centrala ove stranke “odugovlačila” sa potvrđivanjem njegove kandidature, on je demonstrativno napusti ovu političku organizaciju. Prenosimo u cijelosti saopštenje Stranke za BiH, a u povodu ove kandidature …

 

📌Održana sjednica Gradskog savjeta SBIH Tuzla
▶️ U ponedjeljak , 01. jula 2024. godine održana je redovna sjednica Gradskog savjeta SBIH Tuzla u prostorijama stranke Gradske organizacije SBIH Tuzla.
▶️Na sjednici su prisustvovali pored članova gradskog savjeta i predsjednik Stranke za BiH, Semir Efendić, generalni sekretar stranke i poslanik u Domu naroda PS BiH Džemal Smajić, Admir Čavalić, federalni poslanik i predsjednik kluba S BiH u federalnom parlamentu te Derviš Čičko, kandidat za gradonačelnika grada Tuzla.
▶️Na današnjoj održanoj sjednici jednoglasno je prihvaćena kandidatura za gradonačenika Tuzle, gospodina Derviša Čička.
▶️Derviš Čičko ,rođen i odrastao u Tuzli, gdje živi i radi sa porodicom.
Završio je OŠ “Franjo Rezač” u Kreki, Matematičku gimnaziju “Meša Selimović i RGGF (rudarsko-mašinski smjer) Tuzla u roku, sa prosjekom ocjena 8,8.
Godine 1980.g. zapošljava se u RMU “Đurđevik”(OOUR “Jama Đurđevik) na mjesto inženjera mašinskog održavanja, gdje provodi 5 godina radnog staža, položivši Stručni ispit 1982.godine.
Od 1986.g. radi jednu i po godinu na poziciji inženjera-tehnologa na izradi transportera/sistema transportera u TTU – pogon Mramor, nakon čega prelazi u firmu “Elir” u Tuzli, krajem 1987. godine, gdje provodi slijedećih 13 godina, primarno radeći na poziciji Glavnog mašinskog inženjera za remont velikih električnih mašina.
Od 2000. godine radi kao poslodavac i inženjer u privatnoj firmi u Tuzli.
Takođe, u periodu od 1996.-2002. godine radio je za međunarodnu UN-IPTF misiju u BiH kao prevodilac za engleski jezik.
Svo vrijeme Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. provodi sa porodicom u Tuzli, radeći kao tehnolog-inženjer u Inženjerijskoj jedinici Namjenske proizvodnje u Tuzli.
Od 2013. godine je aktivni kolumnista na jednom Tuzlanskom portalu i veoma prepoznatljiv kao poznavalac političkih prilika i drutvenih dešavanja u Tuzlanskom kantonu.
U poslednjih pet godina se bavi politikom, gdje ima značajnog iskustva i u okviru keje je bio lider u pregovaračkim procesima. Redovno gostuje na domaćim medijima, kao komentator društvenih zbivanja.
Vlasnik je uspješne kompanije u oblasti rudarstva. Bivši je sportista, stonoteniser i višestruki prvak BiH u raznim starosnim kategorijama.
Oženjen je i ima kćerku.
Aktivno govori engleski jezik.
▶️Riječ je o kandidatu koji nema mrlje u biografiji, vrlo je poznat i prepoznat u široj javnosti i jedan je od rijetkih koji upotpunosti razumije političke prilike u našem gradu. Shodno tome, može bez problema ponuditi brojna rješenja nagomilanim problemima ,građanima Tuzle.
▶️Kada je u pitanju izborna lista za Gradsko vijeće Tuzle ispred Gradske organizacije SBIH Tuzla, sva imena trebala bi biti poznata do kraja sedmice.
Na vrh