Komentari

JER ONI SU U TEMELJU BOSNE Pečat aparthejda: Mrtvi su najbolji!

I ne postoji struka i nauka koja racionalno može objasniti da sve ovo nije urađeno u ozbiljnoj korelaciji s religijom

 

Piše: Rasim Belko @rasimbelko

Priča o aparthejdu u jednom dijelu Bosne i Hercegovine koji se zove entitet Federacija polako zalazi u formu floskule, a morao bi biti termin za koji će se naučna zajednica otimati. Otimati, istraživati i objavljivati činjenice o tome kako je u prvoj polovini druge dekade 21. vijeka međunarodna zapadna demokratija nametnula aparthejd Bosni i Bošnjacima.

Jer, opasno je kada istina klizi u floskulu, a fakat je da je misionar međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt uz pomoć petokolonaških politika obezvlastio narod koji čini 51 posto populacije države Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Schmidtovom izmjenom Ustava predviđeno je da predsjednik Vlade FBiH, predsjedavajući Zastupničkog doma i predsjedavajući Doma naroda ne mogu biti iz reda istog konstitutivnog naroda, odnosno iz reda ostalih. Kao produkt te odluke dobili smo da je na čelu Zastupničkog doma Srpkinja, na čelu Doma naroda Hrvat, a na čelu Vlade FBiH Bošnjak.

Bosna u malom, rekli bi oni koji to površno posmatraju. No, da je Schmidtovo djelovanje čist primjer efikasnog aparthejda dokazuje činjenica da građani kojih je natpolovično u Bosni i Hercegovini imaju samo poziciju premijera entiteta. S druge strane, Hrvati koji bi u evropskim, zapadnim državama bili nacionalna manjina u Federaciji BiH vode Dom naroda, vode Federaciju, a posljednjih mjeseci vode i Zastupnički dom. Dodamo li na to da su Bošnjaci politički neutralisani prilikom izbora nametnute Vlade FBiH, te da je ključna uloga bila na Hrvatici i Srbinu, jasno je da u novom pristupu međunarodne zajednice i novokomponovanih političkih elita Bošnjaci su dobri jedino kada su politički mrtvi.

I ne postoji struka i nauka koja racionalno može objasniti da sve ovo nije urađeno u ozbiljnoj korelaciji s religijom. Jer, u entitetu Rs Bošnjaka muslimana osim pro forme potpredsjednika entiteta skoro da i nema u institucijama. U entitetu Rs sve institucije vlasti, ali i obrazovanja, umjetnosti, sigurnosti… imaju svoje krsne slave i svece koje proslavljaju. Srpski i svetosavski je sve u Rs, a visokom predstavniku i međunarodnoj zajednici koja mu čuva leđa nije palo na pamet da u entitetu Rs izmijeni Ustav po kojem bi ključne institucije vodili predstavnici građana i naroda koji žive na tom prostoru.

A nije mu palo napamet, jer u entitetu Rs niko više ne obraća pažnju na njegovo odlučivanje, jer su očigledno shvatili da njegova misija nije direktno vezana za entitet Rs, već da završi posao s muslimanima. I u takvoj postavci treba tražiti uzroke ponašanja Milorada Dodika, koji je očigledno dobio mig da nastavi na separatističkoj trasi, ali da ne prelazi liniju. Jer, ključni trenutak ubijanja Bosne neće se desiti Dodikovim proglašavanjem nezavisnosti Rs, nego ubistvom Bošnjaka kao političkog naroda.

Ne treba zaboraviti da su Sjedinjene Američke Države valorizirale okupatorsku agresiju, nametnule entitet Rs nastao na kostima žrtava ratnih zločina, UZP-a i genocida. Na tom prostoru Bošnjaci, ili da budem direktniji, muslimani su biološki skoro mrtvi, a politički uništeni.

S druge strane, entitet čiji su kum također Amerikanci, isti danas vode putem pripojenja Hrvatskoj. Prvi čin desio se u dva dijela Schmidtovih nametanja, a nema sumnje da će tek krenuti akcije koje trebaju završiti uništavanje Bošnjaka kao političkog naroda.

Jer, samo uništavanje Bošnjaka kao političkog naroda i uz to većinski muslimana, je siguran put da podjela Bosne i Hercegovine bude obavljena mirnim putem kako to Dodik često najavljuje.

Jer, samo mrtav musliman, na čije će nadgrobne kamenove donositi cvijeće je dobar musliman. Jer, hegemonizam u regiji i njihovi međunarodni sponzori znaju da samo mrtav Bošnjak se neće boriti za opstanak Bosne.

Zato Bošnjak mora biti mrtav, jer, Bosna mora biti podijeljena. Znaju to i Srbi i Hrvati, znaju to i Schmidt i Amerikanci!

 

Patria

Na vrh