BiH

JELENA TRIVIĆ: “Priča o nezavisnosti RS je još jedna Dodikova laž, kojom se zaoštravaju ionako nestabilne prilike u BiH”

“Meni je odavno jasno da je priča o odcjepljenju, nezavisnoti i samostalnosti RS u BiH, kako već SNSD to naziva, jedna laž koju lideri ove stranke koriste kad nemaju šta drugo da ponude građanima RS”, kazala je Jelena Trivić iz Narodnog fronta komentarišući najnoviji izvještaj Vlade RS Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija u kome se ističe da je RS privržena teritorijalnom integritetu i ustavnom porektu u BiH.

 

Ona je dodala da je zadatak vlasti, iako je nelegalno izabrana na izborima, da obzbjedi noramalan život građanima, da se otvaraju firme i fabrike da bi ostajali ovdje ii živjeli a ne da se poigravaju njihovim emocijama,

“Vlast koristi nešto što priča 17 godina i to je jedna te ista retorika kojom se zaoštravaju i tako nestabilne prilike u BiH i u regionu a da nema stvarne namjere da se ide u tom pravcu što pokazuje i ovaj izvještaj Vijeću sigurnosti”, kaže Trivić i upitala:

“Kome onda služi Narodna skupština RS i da li su građani RS zaslužili da neko gazi najveći zakonodavni organ u RS”.

 

Gazi se, kaže ona, time što se usvajaju zaključci, odluke, rezolucije i dekleracije po tim pitanjima a onda se preko njih predje kao da ništa nije bilo piše Slobodna Bosna.

“To samo pokazuje odnos onih koji trenutno vode RS prema samoj RS i njenom narodu. To je samo kao dnevna politika o velikim i krupnim pritanjima”, pojasnila je Trivić.

Naglašava da je to još jedna laž SNSD-a na kojoj istrajavaju a koju su gradjani RS na kraju krajeva i prepoznali.

“Oni nemaju jednostavno više šta da ponude pa samo u tim svojim lažima istrajavaju a građani to već znaju ii to je kraj tih politika. Kako će se izvesti taj proces i kraj tih politika pitanje je”, zaključuje Trivić.

Podsjetimo da u izvještaju Vlade Republike Srpske upućenom Vijeća sigurnosti je još navedeno da RS ne planira izdvajanje iz BiH i ne preduzima nikakve korake u tom pravcu.

 

 

Na vrh