Tuzlanski kanton

Jedno smrtno stradalo a troje teže povrijeđeno u saobraćajki koja se jutros dogodila u magistalnom putu Tuzla – Srebrenik

Dana 04.04.2023 godine, oko 07,55 sati, na magistralnom putu M1.8, na relaciji Duboki potok- Srebrenik, u mjestu Uroža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička( pmv Golf i pmv Opel Astra) i jedno teretno motorno vozilo (Actros) kojom prilikom je žena (1991) a koja je upravljala pmv Golf smrtno stradala. Smrt je na licu mjesta konstatovao ljekar mrtvozornik DZ Srebrenik.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđena su još 3 lica, svi putnici iz vozila pmv Golf, od čega dvoje malodobne djece i žena 1969 godište. Povrijeđenima je na JZU UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć i zasada ne raspolažemo informacijama o stepenu povreda povrijeđenih lica. Na ostalim vozilima nastupila je materijalna šteta.

Uviđaj su izvršili policijski službenici PS/PU Srebrenik a istim je rukovodila tužiteljica KTTK-a. Za vrijeme trajanja uviđaja saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen do 10,45 sati, od kada se odvijao jednom saobraćajnom trakom do 11,10 sati, kada su obje saobraćajne trake stavljene u funkciju, te se nesmetano saobraća na ovom putnom pravcu.

Na vrh