Zabava

Jedna od najboljih turskih serija prikazuje se u BiH – “Balkanska priča” od 3. januara ekskluzivno na OBN-u

Televizija OBN s prvim danima 2023. godine ljubiteljima serija donosi pravu poslasticu.

 

Naime, od 3. januara svakim radnim danom u 20 sati u programu OBN-a emitirat će se nova turska serija “Balkanska priča”. Porodična komedija u četrdesetpet minuta trajanja epizode donosi dirljivu ljubavnu priču Turčina i Makedonke, čija ljubav zbog različite kulture i običaja postaje nemoguća.

Ovo dvoje mladih različitih nacionalnosti bore se za njihovu ljubav. Jovanka potiče iz makedonske, a Ertan iz turske porodice. Dvije različite vjere, dvije nacionalnosti, dvije porodice i dva različita svijeta. Ljubav nema jezik, religiju ili rasu, ali kada porodice intervenišu, ponekad je potrebno “probiti planine” da bi se spojile.

 

“Balkanska priča” nije samo ljubavna priča, već i priča o dvije nacije razdvojene u jednoj državi, dvije porodice u ratu u jednom gradu.

“Balkanska priča” je snimana ove godine u Sjevernoj Makedoniji, tačnije u Skoplju, u produkciji Turske radio- televizije TRT. Glavne uloge u seriji tumače mladi glumac Emre Bey i glumica Merih Ozturk. Jednu od glavnih uloga ostvario je i Erdal Ozyagcilar, koji je poznat po ulozi u seriji “Zbogom Rumeli”. Pored Ozyagcilara u seriji se pojavljuje i glumica Filiz Ahmet, koju će gledatelji prepoznati po ulozi Nigar Kalfa koju je tumačila u seriji Sulejman Veličanstveni.

Komentari
Na vrh