Sport

Jedna od najboljih bh. teniserki se družila sa djecom s poteškoćama u razvoju

Ema Burgić, jedna od najboljih bosanskohercegovačkih teniserki, jučer je bila gošća na jednoj od predaktivnosti Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”, a koje će se održati od 23. do 26. aprila u Tuzli.

“Drago mi je što sam bila tu s njima. Nažalost, nalaze se na marginama društva, neopravdano. Lijepo je vidjeti njihova nasmijana lica, osjećaj zadovoljstva dok rade i treniraju”, kazala je Burgićeva.

“Drago mi je vidjeti ove mlade ljude, studente sa različitih fakulteta, koji su ujedinjeni oko zajedničke ideje, a to je da podrže ove hrabre ljude u njihovom nastojanju da nam pokažu sve što mogu i znaju”, dodala je Ema.

Ema Burgić je nedavno promovisana i kao ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”. Pored nje, tu su još Amel Tuka, Denis Barta, Elvir Bolić, Asmir Begović, Igor Emkić, Mirsad Bektić i Ajla Huremović.

“Drago nam je što je Ema danas bila sa nama i što je dio svog vremena kojeg provodi u Bosni i Hercegovini posvetila osobama s poteškoćama u razvoju. Njima to sigurno mnogo znači, a nama pomaže u promociji prava i mogućnosti osoba sa poteškoćama u razvoju”, kazala je portparol projekta, Emina Đezić.

Cilj projekta je integracija osoba s poteškoćama u razvoju u društvo, promocija prava i mogućnosti. Projekat se realizuje pod sloganom Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču!

Na vrh