Sport

Jedinstvo najmanje pola godine bez golmanice Martine Šumelj

Uoči skorašnjeg početak prvenstva u Premijer ligi BiH, ekipa Jedinstva ostala je bez prve golmanice Martine Šumelj.

Na turniru u Osijeku Šumelj je doživjela težu povredu prednjih križnih ligamenata, zbog čega će najmanje pola godine odsustvovati s rukometnih terena.

– Dogodilo se to tokom susreta s ekipom Vrbasa. Skočila sam, odbranila jak šut koji me izbacio iz ravnoteže. Pala sam na petu desne noge, a udarac je „prošetao“ do koljena i to je bio kraj – ispričala je Šumelj Feni kako je došlo do povrede.

U početku nije izgedalo strašno, ali je poslije boljelo. Detaljnim pregledom utvrđena je teška povreda križnih ligamenata, a u takvoj situaciji jedino rješenje je hirurški zahvat.

– U petak bih trebala ići na operaciju, obavit će je u Mostaru. To znači mjesec ležanja, a ukupno ću, ako sve bude kako se predviđa, izvan rukometa biti 6-7 mjeseci – kaže jedna od najboljih bh. golmanica, koja se trenutno nalazi kod roditelja u Ljubuškom.

Jedinstvo na raspolaganju ima još tri golmanice, ali s manje iskustva. To su Amila Dervišbegović, Amina Bajrić i 17-godišnja Brigita Antunović.

Do početka prvenstva ostalo je još 10 dana i za to vrijeme klupski čelnici pokušat će pronaći kvalitetnog golmana, mada će to biti veoma teško, jer rukometno tržište oskudijeva iskusnim čuvarima mreže.

Jedinstvo će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati 22. septembra u gostima protiv Ilidže.


Komentari

Na vrh