Sport

Jedinstvo i Radnički pobjednici turnira ‘Rukomet na zrnu soli’

Veteranke Jedinstva iz Tuzle i veterani Radničkog iz Goražda pobjednici su četvrtog turnira “Rukomet na zrnu soli” koji se u petak i subotu igrao na terenima JU “Stadion Tušanj” u Tuzli.

Tuzlanke su u finalnoj grupi savladale NS Veteranke i igrale neriješeno sa ekipom Ravangrad iz Sombora, te sa četiri boda osvojile šampionsku titulu jer su NS Veteranke i Ravangrad Sombor odigrale utakmicu bez pobjednica.

U muškoj konkurenciji titulu osvojenu prošle godine odbranili su veterani Radničkog iz Goražda, koji su u finalu  pobijedili Mlade veterane iz Prilepa (Makedonija) sa 9:7, saopćeno je iz VRK Sloboda Tuzla.

Treće mjesto pripalo je ekipi Nove Gradiške iz Hrvatske, a četvrto beogradskom BASK-u.

Na turniru je učestvovalo oko 300 veteranki i veterana iz 28 klubova iz sedam država: Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Njemačke i BiH. Svojim prisustvom turnir su uveličali Svetlana Ceca Kitić i Jasmin Mrkonja.

Na završnoj večeri koja će se održati u subotu uvečer dodijelit će se pehari i medalje, te proglasiti najbolji igrači, golmani i strijelci turnira “Rukomet na zrnu soli”, navodi se u saopćenju VRK Sloboda Tuzla.

Na vrh