Business

Javni poziv za podršku privatnim i javnim preduzećima u TK

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je danas Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava „Podrška razvoju Kantona“ za 2018. godinu. Radi se o značajnim sredstvima koja su namijenjana privatnim i javnim preduzećima.

– Radi se o 185.000 KM što se odnosi na subvencije malim poduzetnicima i malim preduzećima, subvencije javnim preduzećima, neprofitnim organizacijama. Za svaku od ovih stavki je napravljen pravilnik, uređen kriterij i on će biti vrlo transparentan – izjavio je ministar privrede TK Osman Puškar.

Ovim pozivom planirana je subvencija malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM, subvencije obrtima za nabavku opreme i alata do 20.000 KM, također subvencije javnim preduzećima za sufinansiranje troškova za uvođenje ISO standarda, osiguranje CE znaka i obnavljanje standarda do 65.000 KM.

– Kad su u pitanju javna preduzeća, odnosno uvođenje ISO standarda, želimo da tu oblast na lokalnom nivou uređujemo na kvalitetan način – dodao je ministar.

Grant sredstava “Podrška razvoju Kantona” za 2018. godinu predviđaju subvenciju za podršku obrtničkim komorama do 5.000 KM, te sufinansiranje programa/projekata edukacije za pokretanje biznisa do 5.000 KM.

Ministar se nada da će i ovo biti jedan od poticaja razvoja.

Kandidati prilikom prijave na Javni poziv obavezno trebaju dostaviti popunjeni prijavni obrazac koji čini sastavni dio Pravilnika i koji se može dobiti u Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona i putem web stranice Vlade Kantona.

Na vrh