Eventi

Javna tribina u Tuzli : LEGALIZUJTE KANABIS u medicinske svrhe

U Tuzli će se 17.07.2019 od 19 sati u velikoj sali TC DRAMAR održati javna tribina na temu LEGALIZUJTE KANABIS U MEDICINSKE SVRHE.

Gosti na tribini će biti aktivisti, oboljeli od raznih bolesti kojima liječenje kanabisovim uljem pomaže te brojni predstavnici raznih udruženja oboljelih.

Svjetska zdravstvena organizacija je izdala preporuku , Europski Parlament je također podržao legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

Mnoge Europske zemlje su usvojile liječenje kanabisom kao pozitivno iskustvo , a u našem okruženju Slovenija  i Hrvatska su odavno legalizovale liječenje kanabisom , s tim da su Slovenci otišli korak dalje i osnovali čak i Insitut za liječenje ovom  ljekovitom biljkom.

Poznato je da mnogi oboljeli u BIH  na crnom tržištu nabavljaju ulje kanabisa čija cijena dostiže i do 1.000 eura upravo iz razloga što kanabis u našoj zemlji nije legalizovan za liječenje.

Legalizacijom  kanabisa u medicinske svrhe će se postići i to da se reguliše crno tržište ali i ono glavno: da se oboljelima da mogućnost za liječenje.

Dokazano je da liječenje kanabisom izuzetno djeluje kad je u pitanju : kancer, leukemija, MS, kronova bolest , dijabetes, kardiovaskularna oboljenja, autoimuna oboljenja, HIV, hepatistis C, reumatoidni artritis, neuropatski bolovi , fibromialgija, psorijaza , neurološka oboljelja i drugo.

Gosti na tribini će biti: Mersudin Muminović- predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze TK , Irfan Ribić- predsjednik udruženja KANABIH, Hajra Jahić Bajrić- predsjednica Udruženja NIJEMI KRIK, Omer Isović iz udruženja ZMAJEVO SRCE, Omer Berbić, predsjednik Foruma mladih NAŠE STRANKE , prim.mr.sci  Zahida Binakaj – mr.ph, predsjednica Komore magistara farmacije FBIH , i drugi

Ovo je poziv  svim udruženjima oboljelih  kao i pojedincima da se  pridruže  tribini i daju podršku kako bi se konačno i u BIH  legalizovao kanabis u medicinske svrhe , odnosno za liječenje.

Na vrh