Sport

Jahić: Ekipa će sutra od prve minute ići po pozitivan rezultat

Fudbalski klub Sloboda sutra na stadionu Tušanj dočekuje FK Željezničar u okviru 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pomoćni trener kluba Adnan Jahić kazao je da sutrašnju utakmicu protiv Željezničara dočekuju kao i svaku drugu do sada te da su vrijedno trenirali i uigravali taktičke zamisli.

– Od početka sezone ekipa koja igra dobar fudbal, bez obzira na sve. U nekim utakmicama nismo imali sreće, ali sigurno smo trebali imati i koji bod više – kazao je Jahić dodavši da će ekipa, iako oslabljena za Amara Beganovića i Muharema Ćivića, od prve minute ići po pozitivan rezultat.

Prvotimac Saša Maksimović kazao je da ih očekuje sutra jedna teška utakmica, na teškom terenu.

– Uz podršku naših navijača, vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata, a u ovom slučaju su to za nas tri boda – kazao je Maksimović.

Dodali su i da u timu vlada pozitivna atmosfera te da su svi puni elena i želje za dobrom igrom i u konačnici pobjedom.

Pozvali su navijače da, u što većem broju, dođu na stadion Tušanj, s obzirom na to da je ovo posljednja domaća utakmica u ovom dijelu sezone, a naši fudbaleri zaslužuju podršku sa tribina.

 

Trener Fudbalskog kluba “Željezničar” Tomislav Ivković je najavljujući utakmicu s FK Slobodom u 18. kolu Premijer lige BiH, koja će biti odigrana sutra, kazao da je to utakmica karaktera na kojoj će se pokazati na kome Željezničar može graditi šampionsku ekipu u budućnosti i utakmica kojom se produžuje ugovor ili dobija ispisnica.

Tvrdi da je situacija u ekipi normalna, kao i do sada te da igrači dobro treniraju.

– Pripremamo se za tešku i zahtjevnu utakmicu, s obzirom na vremenske neprilike i stadion na Tušnju koji nije idealan, gdje će biti puno više borbe nego nogometa i moramo se na to pripremiti – kazao je.

Naglasio je da u zadnjoj utakmici nije bio zadovoljan odbranom, brojem oduzetih lopti, energijom i agresivnošću.

– Njima ne igraju dva igrača standardna, nama ne igra Mekić, igrač koji je najviše dao do sada u prvenstvu i možda i jedan od najboljih igrača. Koga nema, bez njega se može i mora. Zato i govorim da igrači koji će ga zamijeniti moraju pokazati zbog čega su tu. Utakmica je prilika da pokažu karakter i sve druge osobine zbog kojih su tu – poručio je.

Kapiten Aleksandar Kosorić smatra da ih očekuje teška utakmica zbog teških uslova te da je teren u jako lošem stanju.

– Trebat će maksimalna koncentracija, jer će i najmanji detalj odlučiti pobjednika. Očekuje nas rovovska borba, a mi smo se spremali na najbolji način – zaključio je Kosorić.


Komentari
Na vrh