Tuzlanski kanton

Jačanje institucionalne saradnje na polju borbe protiv korupcije

S ciljem jačanja institucionalne saradnje između Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te očuvanju integriteta društva, sekretar Ureda Muamer Šljivić i direktor Uprave Dževad Korman jučer su potpisali Memorandum o saradnji.

 

Svrha ovog dokumenta je uspostavljanje efikasnog mehanizma saradnje i koordinacije između ove dvije institucije na pitanjima od zajedničkog interesa. Cilj je precizirati i definirati model saradnje kako bi se zajednički ciljevi ostvarili na što efikasniji način. Samim potpisom Memoranduma izražena je  predanost principima zakonitosti, odgovornosti i transparentnosti, te očekivanje da će jača saradnja rezultirati smanjenjem stepena korupcije i izgradnjom povjerenja građana u rad institucija.

Svečanom činu potpisivanja Memoranduma prisustvovali su i svoju podršku pružili predstavnici Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona (INL) pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, čija podrška dodatno ističe važnost ovog partnerstva u borbi protiv korupcije.

Na vrh