Sport

Izvještajno -izborna Skupština Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine

Jučer, je u Sarajevu u  svečanoj sali hotela “Braća Mujić” održana  Izvještajno izborna skupština Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine.

Na  Supštini su učestvovali delegati iz oba entiteta koji su članovi udruženja, zavoda, dnevnih centara, specijalnih klubova  i specijalnih škola

Na Skupštini su predstavljeni finansijski i operativni izvještaji za period 2021-2022, kao i planovi i programi za 2023 godinu u kojoj će se fokus usmjeriti na nastup na Letjnim olimpijskim igrama koje će se održati u Berlinu, realizaciji medjunarodnih projekata i Kalendaru takmičenja SOBiH za 2023 godinu.

U okviru skupštine su održane i izborne aktivnosti, te je izabran novi sastav  Skupštine i  Izvršnog  odbora Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine.  Prema Akreditacijskim pravilima Svjetske specijalne olimpijade po kojim u Izvršnom odboru Specijalne olimpijade BiH mora biti roditelj osobe sa poteškoćama, osoba sa poteškoćama i stručno lice koje radi sa osobama sa poteškoćama za novi četverogodišnji period  imenovani su Enver Čosićkić predjednik, Željka Katanić dopredsjednica, Milenko Vujinović član, Njegoš Mihajlović član i Ana Kapetanović član.

 

Svi učesnici Skupštine su aktivno sudjelovali u raspravama, iznošenju prijedloga i donošenju važnih odluka. Skupština je protekla u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, te smo svi zajedno ostvarili cilj da se uspješno održi Izvještajno izborna skupština Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine.

Na vrh