Vijesti

Izvještaj sa Skupštine RVI Grada Tuzla

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, učenjem fatihe i molitve za sve poginule borce i šehide odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godina, sinoć je u Domu penzionera u Tuzli održana Izvještajno-izborna Skupština Organizacije ratnih vojnih invalida Grada Tuzla.

Nakon što su svi mjesni odbori shodno Statutu organizacije imali priliku predlagati svoje predstavnike za sve organe upravljanja u Organizaciji ratnih vojnih invalida Grada Tuzla, putem svojih delegata, sinoć su birali novo rukovodstvo organizacije.

Pored izbornog, Skupština je u svom prvom dijelu imala i izvještajni karakter, gdje su delegati jednoglasno sa nekoliko primjedbi i sugestija, usvojili Izvještaj o radu za prošlu godinu sa finansijiskim izvještajem te Plan i program rada za tekuću 2018. godinu.

Statut i Pravilnik organizacije nalažu da kandidat koji osvoji najveći broj glasova prisutnih delegata postaje predsjednik organizacije, dok drugorangirani u naredne četiri godine obnaša funkciju potpredsjednika, a preostalih pet kandidata,uz dva pomenuta čine Predsjedništvo.

DSC_0026_800x533

Od ukupno 54 delegata sa pravom glasa jednoglasnu podršku dobio je novi-stari predsjednik Nihad Bukvić, potpredsjednik je Nermin Marevac sa jednim glasom manje, a Predsjedništvo će u naredne četiri godine još činiti i Pejo Brkić, Almir Jahić, Dževad Mehmedović, Ahmet Tukić i Refik Topić.

Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Božo Andrić, za potpredsjednika Husein Odobašić a izabrani su još i Kadrovska i Statutarna komisija te Sud časti.

”Kako u suštini nije bilo promjena u odnosu na raniji saziv Predsjedništva mogu reći da je ovo svojevrsno priznanje za rad ovih ljudi koji su bili u prethodne četiri godine.Nastavljamo dalje sa svim zacrtanim ciljevima i ove godine ćemo svakako intenzivirati aktivnosti oko stalne brige i pomoći našem članstvu, kako u stambenom tako i u socijalnom stanju potrebe.Ono što nas svakako zabrinjava je podatak da je samo u prošloj godini umrlo više od 30 naših članova, a u prva tri mjeseca ove godine 13.Moramo uložiti dodatne napore da onima koji su još živi, a u Tuzli nas ima oko 1400, poboljšamo ostatak života, a porodicama umrlih pružimo podršku i zaštitu sa posebnim akcentom na djecu naših umrlih saboraca” – istakao je novi-stari predsjednik Organizacije RVI Grada Tuzla Nihad Bukvić.

Jedan od zaključaka Skupštine je svakako i taj da se ova populacija više okuplja, druži i ostatak života provede u koliko toliko normalnijim uslovima.

 

 

Press služba RVI Grada Tuzla


Komentari

Na vrh