Eventi

Izložba fotografija sa panel diskusijom – Kada fotografije progovore: “Aktivizam kroz umjetnost fotografije”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe „Kada fotografije progovore” sa panel diskusijom na temu  “Aktivizam kroz umjetnost fotografije”.

Projekat „Kada fotografije progovore” je nastao u okviru alumni grupe Akademije političke odgovornosti koju organizuje Fondacija Boris Divković, u saradnji sa Centre Party International Foundation i Heinrich Böll Stiftung. Akademija političke odgovornosti postoji od 2014. godine i obrazovni je program za mlade političarke i političare, studentice i studente političkih i drugih društvenih nauka te predstavnice i predstavnike nevladinih organizacija koje se bave političkom participacijom mladih i odgovornim politikama u Bosni i Hercegovini. Cilj rada akademije jeste obrazovanje koje će pripremiti mlade ljude za političko djelovanje, promovišući ideju dijaloga, te moralne i odgovorne politike.

Tokom održanih šest online sesija „Kada fotografije progovore”, učesnici našeg projekta su odabrali fotografije koje su poslužile kao pokretači diskusija o određenim temama iz oblasti ljudskih prava. U fokusu diskusija je kršenje ljudskih prava i učešće zajednice u rješavanju tog problema, te uloga dijaloga kao principa i početne tačke u svim ovim koracima. Gostujući sagovornici su bili eksperti iz oblasti ekonomije, pshihologije, medija i aktivisti.

 

Mjesto: 

Centar za kulturu Tuzla, Dragiše Trifkovića 2

 

Vrijeme:

ponedjeljak, 13. decembar u 18h

 

Organizator:

Fondacija Boris Divković u saradnji sa OP Revolt, uz podršku JU Centra za kulturu Tuzla


Komentari
Na vrh