Tuzla

Izgradnjom pješačke staze do veće sigurnosti za pješaka

Izaslanstvo ŽO HDZ BiH Soli zajedno s mještanima obišli su radove koji se izvode na izgradnji pješačke staze u MZ Par Selo. Inicijativa koja je pokrenuta prije desetak godina konačno je doživjela početak gradnje, a čime će se stvoriti uvjeti za veću sigurnost pješaka.

 

 

U prvoj fazi urađeno je oko 1,2 kilometra staze i u narednom razdoblju očekuje se nastavak radova. “Sve strukture koje su bile u Savjetu MZ Par Selo kao i vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla upućivali su inicijative i pokušali iznaći model da se dođe do početka radova. Uvijek je postojao neki vid otežavajućih okolnosti i tromost rješavanja potrebnih dozvola, ali je najvažnija bila upornost i nakon dugo vremena dočekali smo početak radova.  Još dok je u Skupštini TK bio Mijo Krešić započeto je lobiranje za ovaj jako važan projekt u našem naselju. Vrlo je rizično kretanje za pješake uz ovu regionalnu cestu na kojoj je sve veća frekvenciji vozila i svjedočimo ne pridržavanju ograničenja brzine od strane vozača što je uvijek veliki rizik za moguće nesreće. Zbog toga se ovaj projekt treba što prije realizirati u cijeloj dužini koja je predviđena do kružnog toka na granici Tuzle i Živinica” istaknuo je donedavni predsjednik MZ Par Selo Marko Tomić.

 

Mještani su uputili zahvalu menadžmentu JU Direkcija Cesta TK i svim akterima za konačno prepoznavanje važnosti ovog projekta i pozvali na što brži dovršetak gradnje cijelom dužinom uz regionalnu prometnicu.

ŽO HDZ BiH Soli

Komentari
Na vrh