BiH

Izetbegović: Dodik čeka šta će biti u Ukrajini, Čović ličnu frustraciju Komšićem prenio na narod

Dok je Dodika u politici ovoj zemlji nema na zelenu granu, bez obzira na to što je zbog izbornog rezultata bio nezaobilazna karika u formiranju državne vlasti, on sve drskije i arogantnije radi protiv BiH istakao je Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u gostovanju na Federalnoj televiziji. „Ako Rusija padne u ovom sukobu, tada će se i na Balkanu smiriti radikalne snage, ako bude obratno onda će da se aktiviraju.Ne zna šta misli Aleksandar Vučić, ali vjeruje da je riječ o duplim planovima- i sve će zavisiti od odnosa snaga kroz sukob u Ukrajini, kod Dodika će to biti jače.

 

„On se odavno kuraži da krene u nešto konkretno i počeo je proljetos pa ga je neko posavjetovao da to neće ići tako lako i da se strpi i on je promijenio retoriku, ali sasvim sigurno nije promijenio planove i čim mogne on će opet pokušati. Ako Rusija bude uspješna u Ukrajini on će aktivirati svoje planove.“ rekao je Izetbegović.

 

Čović je svoju ličnu frustraciju Komšićem uspio da prenese na hrvatski narod, zatim da u to uvuče i Hrvatsku pa čak i Srbiju i Rusiju u namjeri da stvari pritisak na mene, na nas- istakao je. Dejtonski mirovni sporazum se mora poštovati.

 

„Iduće sedmice ćemo sjesti svi mi iz probosanskog bloka, fronta kako želite i SDP i SBB i NiP i svi ostali i definirat ćemo neke zaključke kako se odnosimo i postavljamo u ovoj krizi. Imate u ovom trenu 60 posto ruku koji pripadaju ovom bloku u Parlamentu BiH pa da vidimo šta možemo“- zaključio je među ostalim

Na vrh