Tuzlanski kanton

IZBORI ZA PREDSJEDNIKA SDA TK ULAZE U ZAVRŠNU FAZU: Šekib Umihanić povećao broj kandidatura

Kaže da je dobio kandidature iz Gradačca i Sapne, uz ranije osiguranu podršku općinskih i gradskih odbora iz Gračanice, Kalesije, Doboj Istoka i Srebrenika.

Izbori unutar 13 općinskih i gradskih organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu (TK) ulaze u završnu fazu. Ostalo je da još lokalne organizacije u Banovićima, Živinicama, Lukavcu i Teočaku izaberu članove svojih upravljačkih tijela te da se odrede o kandidatu za novog predsjednika Kantonalnog odbora (KO) SDA TK.

Predsjednika KO SDA bira Skupština koju čini 100 delegata iz svih lokalnih organizacija. Kako sada stvari stoje, kandidati za novog predsjednika SDA u TK bit će Šekib Umihanić i Midhat Čaušević.

Čaušević je potvrdio da su ga za predsjednika do sada kandidirale tri stranačke organizacije Tuzla, Čelić i Kladanj.

S druge strane, Šekib Umihanić kaže da je dobio i kandidature iz Gradačca i Sapne, uz ranije osiguranu podršku općinskih i gradskih odbora iz Gračanice, Kalesije, Doboj Istoka i Srebrenika.

“Pored pomenutih kandidatura, očekujem da će se za mene opredijeliti i stranačke organizacije iz Živinica, Banovića i Lukavca, koje će sutra održati izborne skupštine. Iako imam veći broj kandidatura, konačna odluka je na delegatima koji će na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora birati između mene i kolege Midhata Čauševića”, kaže Umihanić za Faktor.

Na vrh